Το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (Ε.Ν.Ε) στην Ελλάδα εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες και από αυτά σε ποσοστό 10% είναι αρκετά σοβαρά.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ,Παγκόσμια,Ημέρα

«Υγεία των Νεφρών για Όλους: Συμπληρώνοντας τη Γνώση, με στόχο την καλύτερη Υγεία των Νεφρών», είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2022, η οποία επικεντρώνεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη σημασία της υγείας των νεφρών, την αντιμετώπιση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (XΝΝ) καθώς και τη φροντίδα της νεφρικής λειτουργίας του οργανισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (Ε.Ν.Ε) στην Ελλάδα εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες και από αυτά σε ποσοστό 10% είναι αρκετά σοβαρά. Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νεφρικά νοσήματα τελικού σταδίου υποβάλλονται σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής τους λειτουργίας.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” στην Πάτρα αποτελεί μέρος της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με δημόσια συγκοινωνία και προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. Εξυπηρετεί ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή των Πατρών αλλά και ασθενείς που επισκέπτονται την πόλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΜΤΝ λειτουργεί στο πρώτο επίπεδο του κτιρίου και αποτελείται από τις αίθουσες υποδοχής, αναμονής, δύο αίθουσες θεραπείας καθώς και τα γραφεία των ιατρών και των διοικητικών υπαλλήλων.

Το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φροντίζει συνεχώς για την ασφάλεια και την άνεση των ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Η ιατρική ομάδα εποπτεύεται από τον διευθυντή Νεφρολόγο, ο οποίος διασφαλίζει ότι η θεραπεία παρέχεται σύμφωνα με τα υψηλότερα ιατρικά πρότυπα για τους ασθενείς.

Πριν την άφιξη του ασθενή, γίνεται επικοινωνία από τη διοικητική ομάδα της ΜΤΝ, με σκοπό τον συντονισμό των συνεδριών αλλά και τη συλλογή ιατρικών πληροφοριών ώστε να διασφαλιστεί ότι ο αιμοκαθαρόμενος θα λάβει την καταλληλότερη, για αυτόν, θεραπεία. Προσφέρονται επιλογές θεραπείας αιμοκάθαρσης οι οποίες περιλαμβάνουν την απλή αιμοκάθαρση και την αιμοδιαδιήθηση on-line, χρησιμοποιώντας πάντα τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας BAXTER.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ,Παγκόσμια,Ημέρα

Παράλληλα, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Πάτρα, προσφέρονται:

• Επεξεργασία νερού με διπλή αντίστροφη ώσμωση.
• Μεγάλη ποικιλία, όλων των μεμβρανών αλλά και επιφανειών Low & High Flux φίλτρων.
• Μεγάλη ποικιλία βελονών (fistula needles) για ανώδυνη παρακέντηση.
• Υψηλών προδιαγραφών συστήματα ποιοτικού ελέγχου νερού αιμοκάθαρσης.
• Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος για ενεργειακή αυτονομία Μονάδας.
• Ηλεκτροκίνητα κρεβάτια.
• Τμήμα ανάνηψης, έκτακτων περιστατικών.
• Πλήρης υπερηχογραφικός έλεγχος ανώτερου και κατώτερου ουροποιητικού.
• Έλεγχος με υπερηχητική αρτηριογραφία του αγγειακού δικτύου.
• Έλεγχος ιζήματος ούρων.
• Σύμβαση με τον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ

• Άμεση πρόσβαση σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικότερα σε: Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Ακτινολόγο, Μικροβιολόγο, Αγγειοχειρουργό.

• Ιατροί με πολυετή εμπειρία στην αιμοκάθαρση.

• Δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και αντιμετώπισης οποιουδήποτε επείγοντως αιμοκαθαρόμενου περιστατικού, στον ίδιο χώρο, λόγω της συνεργασίας με όλα τα Τμήματα της Γενικής Κλινικής και της πρόσβασης στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους. Ειδικότερα είναι δυνατή η διενέργεια μικροβιολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης εάν χρειαστεί, με αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

• Δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Γενικής Κλινικής σε επείγουσες καταστάσεις.

• Πλήρης και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα, μόνιμος καθετήρας) σε συνεργασία με τα τμήματα Επεμβατικής Ακτινολογίας καθώς και την Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Διασύνδεσης.

• Λειτουργία Εξωτερικού Νεφρολογικού ιατρείου και ιατρείου υπέρτασης, σε καθημερινή βάση, για παρακολούθηση και αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από προβλήματα νεφρικής λειτουργίας, ουρολοιμώξεις, λιθιάσεις νεφρών και υπέρτασης.

• Μηνιαίος εργαστηριακός έλεγχος και ότι άλλο όποτε κριθεί αναγκαίο από τους ιατρούς.
• Δωρεάν Wi-Fi.
• Άνετη αίθουσα για παραμονή συνοδών με TV.
• Ελαφρύ γεύμα και χυμό – καφέ – νερό για τον ασθενή.
• Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού στις αίθουσες αιμοκάθαρσης.

• Aσθενοφόρα για κάλυψη αναγκών των ασθενών.

• Ειδικό όχημα για τη μετακίνηση ασθενών από και προς την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μετά από επικοινωνία και συντονισμό με τη Μονάδα.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού “ΟΛΥΜΠΙΟΝ”, οι ασθενείς απολαμβάνουν παροχές και ανέσεις που διασφαλίζουν την ευχάριστη και ασφαλή παραμονή τους.

Εκτός από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Πάτρα, λειτουργούν και Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην Αμαλιάδα, τη Ναύπακτο και τα Χανιά οι οποίες δημιουργήθηκαν επίσης, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των προσδοκιών και την κάλυψη των αναγκών των αιμοκαθαρόμενων.

 

ΟΛΥΜΠΙΟΝ,Παγκόσμια,Ημέρα

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεφροπαθών τελικού σταδίου που εντάσσονται σε πρόγραμμα χρόνιας αιμοκάθαρσης καθώς και ο μέσος όρος της ηλικίας τους.

Παράλληλα με την αύξηση των αιμοκαθαιρόμενων, έχει βελτιωθεί και η αντιμετώπιση των επιπλοκών που παρουσιάζονται σε αυτούς κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης ή μετά.

Η εξέλιξη της φαρμακολογίας, τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας BAXTER της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, οι τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι παράλληλα με τους ακτινολογικούς και καρδιολογικούς ελέγχους των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, έχουν συμβάλλει στην ελάττωση ή την εξάλειψη των επιπλοκών και στη διατήρηση των νεφροπαθών σε καλή κατάσταση όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Όλα τα παραπάνω, έχουν σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop