Γυναίκα Γέφυρα Ζωής: Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από πλήθος γυναικοκτονιών, αλλά και την ισχυροποίηση του κινήματος «me too».

Γυναίκα Γέφυρα Ζωής: Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού

Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα Γέφυρα Ζωής» διοργανώνεται αύριο Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην Πάτρα από την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και την Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.) με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από πλήθος γυναικοκτονιών, αλλά και την ισχυροποίηση του κινήματος «me too».

«Παίρνουμε θέση για τη γυναίκα και για το δίκιο. Παίρνουμε θέση για το αυτονόητο και το λέμε με μία φράση: “Κάτω τα χέρια από τα κορίτσια”. Η “ΓΥΝΑΙΚΑ – ΓΕΦΥΡΑ” είναι ακτιβίστρια. Η “ΓΥΝΑΙΚΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ” πρέπει να γίνει και εκείνη ακτιβίστρια. Είναι το αυτονόητο καθήκον της», δήλωσε ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Γιάννης Φρέρης.

«Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι στη βία κατά των γυναικών, αλλά και απέναντι σε κάθε κοινωνική ανισότητα», τονίζει η πρόεδρος της Ε.ΓΥ.ΠΑ. Άννα – Μαρία Ρογδάκη, επισημαίνοντας πως η εκδήλωση γίνεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές οι οποίοι θα αναλύσουν το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες και τους τρόπους προσφυγής σε αναζήτηση βοήθειας από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία ή άλλα συναφή ζητήματα.

* Για την είσοδο των θεατών απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης συνοδευόμενο με πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, καθώς και κράτηση θέσης στο https://www.ticketservices.gr/event/gynaika-gefyra-zois.
** Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας, επισκεφτείτε το site της ΣΥΝΕΔΡΑ ΟΕ (www.synedra.gr). Παρακολουθήστε την online στο www.synedra.gr και στο facebook.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ