25η Μαρτίου: Η Πάτρα τιμά την Εθνική μας επέτειο- Οι παρελάσεις σε Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πύργο

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Καλάβρυτα και Πύργο

25η Μαρτίου: Η Πάτρα τιμά την Εθνική μας επέτειο- Οι παρελάσεις σε Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πύργο

Η 25η Μαρτίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας. αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού Ανδρέας  Κατσανιώτης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και τον Δήμο Πατρέων ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

7π.μ.: Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.

8π.μ.: Επαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

9π.μ.: Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα «Θυσίας» Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Γεωργίου Α΄ (ο τερματισμός θα γίνει στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων).

11.40π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

12μ.: Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.

6.42μ.μ.: Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Στα Καλάβρυτα 

Η ιστορική ιερά μονή της Αγίας Λαύρας θα είναι σήμερα στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων στα Καλάβρυτα. Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμου, ενώ θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στη συνέχεια θα τελεστεί Δοξολογία στον προαύλειο χώρο της Μονής και θα ακολουθήσουν η ομιλία από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και Κοινωνικής Ηθικής Απόστολο Νικολαΐδη και η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών από τον Θεατρικό Ομιλο «Πάνος Μίχος».

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος.

Οι εκδηλώσεις σε Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεώργιος Σταμάτης και στον Πύργο, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις της Αμφιλοχίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος στον Πύργο.

Στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας στην Κάτω Αχαΐα, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος στο Αίγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαϊμης στα Καλάβρυτα, ο Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, συντονισμού των παραγωγικών τάξεων για θέματα συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών της Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων εντός των ορίων της Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, στην Πάτρα και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κατσουγκράκης στην Ερυμάνθεια.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης στο Μεσολόγγι, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Αθανάσιος Μαυρομμάτης στη Ναύπακτο, η Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες συντονισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, Αγγελική Χαλιμούδρα στον Αστακό, η Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα ισότητας, άρσης κοινωνικών ανισοτήτων και φυλετικών διακρίσεων, Αμαλία Βούλγαρη στο Αγρίνιο, ο Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων στις Π.Ε. Αιτ/νίας και Ηλείας, Γεώργιος Κοντογιάννης στο Θέρμο και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μιχαήλ Γούδας στη Βόνιτσα

Στην Π.Ε. Ηλείας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος στα Λεχαινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού – Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος  στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης στη Ζαχάρω, ο βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Ηλείας, Χρήστος Μπιλίρης στην Αμαλιάδα.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ