Πάτρα: Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης – Το βίαιο επεισόδιο με την Ρούλα Πισπιρίγκου BINTEO

Η πρώτη αντίδραση της αδελφής της κατηγορουμένης, Δήμητρας Ρούλας Πισπιρίγκου για τα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης

 

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών άτυχων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δυόμιση χρόνια, με τη μητέρα τους να βρίσκεται προφυλακισμένη, αφού κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης τους, στην πολύωρη κατάθεσή του την Πέμπτη, μίλησε για όλους και για όλα.

Σε μια μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ, που διήρκησε 8 ώρες, ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών μίλησε για την 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, και τους θανάτους των τριών κοριτσιών τους.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Live News για τα όσα ειπώθηκαν, πλαισιώνει η πρώτη αντίδραση της αδελφής της κατηγορουμένης, Δήμητρας Πισπιρίγκου, που μίλησε στην εκπομπή του MEGA, την ώρα που οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και καθοριστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιγραφή του Μάνου Δασκαλάκη ήταν εξαιρετικά αναλυτική και αφηγηματικού χαρακτήρα. Διήρκησε 8 ολόκληρες ώρες, παρουσία δύο αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και ο 30χρονος εστίασε στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Έφυγε εξουθενωμένος αλλά ήρεμος αφού, όπως φέρεται να είπε στο στενό του περιβάλλον, έβγαλε από μέσα του όλα όσα τον βασάνιζαν.

Ο Δασκαλάκης δήλωσε πεπεισμένος για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας από την 33χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν είπε το ίδιο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ο 30χρονος φέρεται να τόνισε, μεταξύ άλλων, πως για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον κάνουν να πιστεύει ότι η 33χρονη είναι πίσω και από αυτές τις δύο δολοφονίες. Περιμένει, όπως είπε, το νέο πόρισμα και μίλησε αναλυτικά για τις σκηνές των θανάτων, από τις οποίες ο ίδιος απουσίαζε.

Το ξεκίνημα έγινε με τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε αυτά που είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του για εκείνο το μοιραίο Σάββατο, όταν έμαθε για το θάνατο του παιδιού του από το τηλέφωνο.

Από το τηλέφωνο – όπως είπε και χθες στην κατάθεσή του – ενημερώθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά και όταν η μόλις 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια του σπιτιού της οικογένειας στην Πάτρα. Και τις δύο φορές, όπως τόνισε, του είχε τηλεφωνήσει η 33χρονη γυναίκα του, που είδε τα παιδιά της να πεθαίνουν.

Η χθεσινή κουβέντα για την Τζωρτζίνα δεν κράτησε πολύ. Ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε πως τα στοιχεία που υπάρχουν δεν αμφισβητούνται και δείχνουν την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Για τη Μαλένα και την Ίριδα, όμως, είπε πως όσο δεν ανακοινώνονται τα νέα στοιχεία, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να κατηγορήσει κανέναν.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες για την κατάθεση που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, ζήτησε τόσο η κατηγορούμενη, όσο και οι στενοί συγγενείς της, που ετοιμάζονται να δώσουν καταθέσεις.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της 33χρονης, που παραμένει στην Πάτρα, δήλωσε στο Live News πως δεν θέλει να πει το παραμικρό για τον Μάνο Δασκαλάκη και τη στάση του, ενώ διεμήνυσε ότι η ίδια είναι έτοιμη να καταθέσει όποτε και όπου κληθεί.

«Δεν με έχουν καλέσει ακόμη για κατάθεση. Κανένας από την οικογένειά μου δεν έχει κληθεί για να καταθέσει. Ούτε η μητέρα μου, ούτε ο πατριός, κανείς. Δεν ξέρω τι έκανε ο κύριος Δασκαλάκης και πόσες ώρες κατέθετε, εγώ δεν έχω κληθεί. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Ό,τι έχω να πω, θα το πω στις Αρχές», δήλωσε στο Live News.

Σε αντίθεση με τους γονείς της 33χρονης και την Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως είπε και την Πέμπτη στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών, μένει στην Αθήνα και κατεβαίνει κάποιες μέρες στην Πάτρα, κυρίως για να επισκεφθεί τα μνήματα των τριών κοριτσιών του. Παραμένει άνεργος τους τελευταίους μήνες και συντηρείται από στενούς φίλους και συγγενείς.

Εξουθενωμένος αλλά ψύχραιμος μετά το τέλος της κατάθεσης, ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε πως οι δύο αστυνομικοί που ήταν απέναντί του, τον βοήθησαν πολύ, ότι έμεινε όση ώρα χρειάστηκε για να δώσει απαντήσεις και ότι απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν.

Πλέον, τη σκυτάλη στη σειρά των καταθέσεων παίρνει ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί στη ΓΑΔΑ και η μητέρα του, η οποία, λόγω προσωπικών προβλημάτων, θα δώσει κατάθεση στην Πάτρα.

Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες μέρες και από τους δικηγόρους της 33χρονης κατηγορούμενης, με τους ίδιους να τονίζουν πως οι τελικές εξελίξεις θα δικαιώσουν την πελάτισσά τους.

Σε μια προσπάθεια να βρεθούν επιπλέον χρήματα για τα έξοδα της 33χρονης, η μητέρα της πούλησε πριν από λίγες μέρες ένα από τα σπίτια της στην Πάτρα, με το νέο ιδιοκτήτη να μιλάει το πρωί για πρώτη φορά στην κάμερα του MEGA, δηλώνοντας πως «έχει χάσει την ησυχία του», λόγω του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για την πολύκροτη υπόθεση, παρότι πρόκειται για άσχετο σπίτι από αυτό του ζευγαριού.

Το επεισόδιο που περιέγραψε αναλυτικά ο Δασκαλάκης

Ένα επεισόδιο που περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αποδεικνύει την ένταση που υπήρχε στη σχέση του ζευγαριού.

Ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε στην κατάθεσή του πως ένα 24ωρο πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα, είχε έναν έντονο καυγά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι.

Για την δικηγόρο Εβίτα Βαρελά, η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη κρίνεται κρίσιμη σε μία πολυσύνθετη υπόθεση και γι’ αυτό το λόγο διήρκησε πολλές ώρες.

«Είναι κομβικό το σημείο που αναφέρει τον θάνατο της Ίριδας και ό,τι έχει διαδραματιστεί πριν. Ενδεχομένως, να δίνει ένα κίνητρο», σχολίασε σχετικά με τον καβγά που περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης, μία ημέρα πριν τον θάνατο του βρέφους.

 

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ