Η Λάρισα δικαιώθηκε! Ο ΝΟΠ;

Βέβαια, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο μπορεί ο ΝΟΠ να βρει το δίκιο του, όμως έχει ένα ενδιαφέρον η υπόθεση και το πώς θα εξελιχθεί.

Η Λάρισα δικαιώθηκε! Ο ΝΟΠ;

Νέα τροπή παίρνει η ένσταση που είχε καταθέσει ο ΝΟΠ κατά του Ηλυσιακού για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του.

Συγκεκριμένα, η Λάρισα που είχε κάνει το ίδιο, κέρδισε την ένσταση κατά της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την απόρριψη της ένστασης που έκανε για αντικανονική συμμετοχή αθλητή του Ηλυσιακού στα δύο παιχνίδια που έδωσαν στα play off της ανόδου στην Α1, καθώς έκρινε αναρμόδιο για την έκδοση της απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ και για την τύχη των ενστάσεων έπρεπε να αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής.

Βέβαια, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο μπορεί ο ΝΟΠ να βρει το δίκιο του, όμως έχει ένα ενδιαφέρον η υπόθεση και το πώς θα εξελιχθεί.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Συνεπώς, οι ενστάσεις του προσφεύγοντος σωματείου αναφορικά με την αντικανονική συμμετοχή παίκτη της ομάδας του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. στους αγώνες της 11ης.5.2022 και 13ης.5.2022, οι οποίες και καταχωρήθηκαν, νομίμως και εμπροθέσμως στα αντίστοιχα φύλλα αγώνων, έπρεπε να κριθούν από τον Αθλητικό Δικαστή και όχι από το Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε., το οποίο ήταν αναρμόδιο κατά την ανωτέρω νομική σκέψη για να αποφασίσει περί αυτών.

Ως εκ τούτου, η κρινόμενη προσφυγή πρέπει να γίνει δεκτή, κατά παραδοχή του πρώτου λόγου αυτής, παρελκομένης της εξετάσεως των λοιπών λόγων και να ακυρωθεί η από 16.5.2022 απόφαση της 20ής/16.5.2022 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να επιστραφεί δε, το κατατεθέν παράβολο».

Σχετικά με σκεπτικό της το Δικαστήριο αναφέρει τα εξής: «Το Συμβούλιο (Α.Σ.Ε.Α.Δ.) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση των προσφυγών κατά αποφάσεων των Δ.Σ. των αθλητικών ενώσεων, των επαγγελματικών συνδέσμων και των Ομοσπονδιών, καθώς και κατά των αποφάσεων των οργάνων των παραπάνω ενώσεων, συνδέσμων και ομοσπονδιών, που προβλέπονται από το καταστατικό τους, εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν χρήζουν επικύρωσης από τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. εφόσον αφορούν την επιβολή των κάθε είδους ποινών ή κυρώσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την εγγραφή ή τη μεταγραφή αθλητών, τη βαθμολογική ή την αγωνιστική θέση των αθλητικών σωματείων ή την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων. Επίσης προσβάλλονται και οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων δικαιοδοτικών οργάνων του άρθρου 119, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 121 του παρόντος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη Υδατοσφαίρισης της καθ’ ης Ομοσπονδίας, που αποτελεί πράξη κανονιστικού περιεχομένου, ορίζεται ως πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο, για την εκδίκαση των πειθαρχικών και λοιπών παραβάσεων και την επιβολή ποινών που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων …για τις παραβάσεις που έχουν σχέση με τη διεξαγωγή των αγώνων, …καθώς και για την επίλυση γενικά των διαφορών του αθλήματος της Υδατοσφαίρισης, αποκλειστικά το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο (αθλητικός δικαστής)».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ