Καλάβρυτα: Θερινό σχολείο με 4 θεματικές ενότητες για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Θα λάβει χώρα στην Εστία Κλειτορίας, σε δύο περιόδους από 25 Ιουλίου έως 31 του μήνα και από 1 Αυγούστου έως τις 7, με τη συμμετοχή 40 παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Καλάβρυτα: Θερινό σχολείο με 4 θεματικές ενότητες για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το «Θερινό Σχολείο» της ΔΗΚΕΚ του Δήμου Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το υπουργείο Πολιτισμού.

Θα λάβει χώρα στην Εστία Κλειτορίας, σε δύο περιόδους από 25 Ιουλίου έως 31 του μήνα και από 1 Αυγούστου έως τις 7, με τη συμμετοχή 40 παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά περίοδο από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Το 2021, ως επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αποτέλεσε αφορμή σύνδεσης του Μύθου με το ιστορικό γεγονός, με γνώμονα την περσινή ιδέα αξιοποίησης του Μύθου του Σπηλαίου Λιμνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες: «Δοκιμασία- αγώνας- μετάβαση: από τη μυθική στη σύγχρονη εκδοχή του ηρωισμού», «Μπαρουτόμυλος-Νερόμυλος», «Με λένε Ελευθερία….Με λένε Επανάσταση» και η ψηφιακή εφαρμογή σε μορφή παιχνιδιού «Φιλική Εταιρεία».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ