Χατζηδάκης: Δεν είμαστε αλάθητοι αλλά οι μόνοι που μπορούμε να συγκρουστούμε με το «βαθύ κράτος»

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κυβερνήσεις συνεργασίας» λέει ο Κωστής Χατζηδάκης ενόψει των εκλογών.

xatzidakis

«Η κυβέρνηση δεν είναι αλάθητη, στον ΟΣΕ δεν τα κατάφερε, αλλά […] είναι η μόνη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το “βαθύ κράτος”» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης ενόψει εκλογών.

Ο υπουργός μίλησε για το «βαθύ κράτος» στον ΟΣΕ, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να συγκρουστεί και να νικήσει αυτή τη νοοτροπία.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια για κυβερνήσεις συνεργασίας» και κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή ή όχι του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, σχολίασε ότι «όσο λάθος είναι η πολιτική παχυδερμία, να είναι κάποιος απλά και μόνο στην πολιτική μόνο για τον εαυτούλη του, άλλο τόσο λάθος είναι και η ανθρωποφαγία

«Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε»

«Το βασικό μιλώντας γι’ αυτή την τραγωδία είναι να μην τη ξεχνάμε, και να μην ξεχνάμε τους 57 νεκρούς. Μετά έρχονται οι πολιτικές συνέπειες και οι δημοσκοπήσεις. Αυτό που έχει απογοητεύσει το δικό μας κόσμο που έφυγε είναι η απόδοσή μας στον ΟΣΕ, και γενικότερα στο κράτος» είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι η ΝΔ τα έχει βάλει με το «βαθύ κράτος» στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ πρόσφατα, άλλαξε πολλά πράγματα με την ψηφιακή επανάσταση, χειρίστηκε με επάρκεια την κρίση του ΕΣΥ και την ενεργειακή κρίση».

«Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε, παρότι έγιναν προσπάθειες, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας ότι τα πράγματα έγιναν καλά. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και στον ΟΣΕ και όπου αλλους υπάρχουν «μαύρες τρύπες» στο βαθύ κράτος, να συγκρουστούμε με κατεστημένες νοοτροπίες με συμφέροντα με συντεχνίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως έχουμε κάνει ήδη αλλού» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι ήμασταν κυβέρνηση των αλάθητων. Στον ΟΣΕ έγιναν προσπάθειες, δεν έφτασαν στο σημείο που θα έπρεπε, τι να λέμε;»

«Αν δεν αναλάβει η ΝΔ το έργο της σύγκρουσης με συντεχνίες και κατεστημένες νοοτροπίες δεν βλέπω ποια άλλη δύναμη στην Ελλάδα θα το κάνει… Γιατί οι άλλοι είναι συμβιβασμένοι με το μεγάλο κράτος, με τη γραφειοκρατία, με την έλλειψη αξιολόγησης. […] Αν δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ που θα χειριστούν αυτές τις υποθέσεις του βαθέος κράτους εγώ δεν πιστεύω ότι θα τις χειριστούν οι ταυτισμένοι με τους συνδικαλιστές και οι όμηροι των συνδικαλιστών».

Ψηφιακή κάρτα και στη Hellenic Train

Ο υπουργός Εργασίας έφερε ως παράδειγμα μεταρρυθμίσεων την ψηφιακή κάρτα εργασίας που έφερε διαφάνεια στις σχέσεις εργοδοτών – εργαζομένων με μη αμφισβητήσιμο τρόπο.

«Ξεκινήσαμε με σουπερμάρκετ με τράπεζες κλπ. Είχαμε αποφασίσει η κάρτα να υιοθετηθεί να εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ, και η απόφαση αυτή επισπεύδεται. Σε 12 ΔΕΚΟ, καθώς στη Hellenic Train και στην εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού, θα εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα. Λίγο μετά το Πάσχα θα εφαρμόζεται. Εδώ έρχεται η κάρτα να απαντήσει σε αυτά που ζήσαμε, με τους σταθμάρχες που λείπανε από τη θέση τους, με το μπλάνκο που πήγε να διαγράψει την απουσία. Απάντηση στις αυθαιρεσίες. Ο ΟΣΕ έχει βαρύτατο πρόβλημα εργασιακής και διοικητικής κουλτούρας» λέει ο κ. Χατζηδάκης.

«Δεν είμαστε κόμμα των αλάθητων – Πιστεύω ότι ο κόσμος θα κάνει τη σωστή επιλογή στις εκλογές»

Όπως επανέλαβε «εμείς, ναι, δεν είμαστε “κόμμα των αλάθητων” αντίθετα με τους άλλους που τα έχουν κάνει όλα σωστά. Άλλα έχουμε ανεβάσει την Ελλάδα αρκετά σκαλιά ψηλότερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε διαφόρους τομείς, στην ψηφιακή επανάσταση, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την ανάπτυξη, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική, και είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να συγκρούει με το βαθύ δημόσιο.

Όταν παρουσιάσουμε όλα αυτά, ο κόσμος θα κάνει συγκρίσεις, και πιστεύω ότι θα κάνει τη σωστή επιλογή για την Ελλάδα για να μην πάει χαμένη η πρόοδος των τελευταίων χρόνων.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κυβερνήσεις συνεργασίας»

Όσον αφορά τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκαναν μεν σοβαρό έργο, αλλά έζησε και τη δυσκολία για να φτάσουμε εκεί. «Ο πρώτος νόμος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά έκανε 5 μήνες να έρθει στη Βουλή, μετά έφυγε το ένα κόμμα, και κάθε μέρα είχαμε αγωνία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης» δήλωσε.

«Η Ελλάδα, που βγήκε από μια 10ετη κρίση και πήγε αρκετά βήματα παραπάνω τα τελευταία χρόνια, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει αυτή την πρόοδο. Δεν είμαστε Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία από πλευράς πολιτικής κουλτούρας».

«Από την μια πλευρά υπάρχει μια ομάδα και ένα πρόγραμμα, και από την άλλη στην αντιπολίτευση ένα ‘τοπίο στην ομίχλη’» παρατήρησε δε ο υπουργός.

«Όχι στην ανθρωποφαγία» είπε για τον Κώστα Καραμανλή

Ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή και για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «την πρώτη μέρα τον είδαμε όλοι συντετριμμένο, παραιτήθηκε, έκανε το αυτονόητο, δυστυχώς στην Ελλάδα όχι και κάτι πολύ σύνηθες. Παρουσίασε τα στοιχεία του στη Βουλή, διαλύθηκαν μερικοί μύθοι που πήγανε να καλλιεργηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα». Ο πρωθυπουργός, διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης, θα συζητήσει με τον κ. Καραμανλή και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Οι υπουργοί καλύπτονται από τις θέσεις του πρωθυπουργού.

«Όσο λάθος είναι η πολιτική παχυδερμία, να είναι κάποιος απλά και μόνο στην πολιτική μόνο για τον εαυτούλη του, άλλο τόσο λάθος είναι και η ανθρωποφαγία… Δηλαδή να ενοχοποιείται κάποιος ο οποίος να φταίει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα. Νομίζω πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία, οι μέρες που είναι μπροστά μας θα μας δείξουν το σωστό δρόμο».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ