7 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να «κακομάθεις» τον εαυτό σου

Δε χρειάζεται να φτάσεις στα όρια της εξάντλησης, γενικά δε χρειάζεται να φτάσεις στα όριά σου, για να δικαιολογείται να πάρεις μερικές στιγμές, να «κακομάθεις» και να περιποιηθείς τον εαυτό σου.

eautos Φωτογραφία από Alexavier Rylee Cimafranca (pexels.com)

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να βάζεις σε προτεραιότητα τους άλλους ανθρώπους στη ζωή σου είτε αυτοί λέγονται οικογένεια και φίλοι, είτε συνεργάτες και ερωτικοί σύντροφοι, όμως ενίοτε πρέπει να πατάς ένα pause σε όλο αυτό και απλά να κοιτάς… εσένα!

Δε χρειάζεται να φτάσεις στα όρια της εξάντλησης, γενικά δε χρειάζεται να φτάσει στα όριά σου, για να δικαιολογείται να πάρεις μερικές στιγμές, να «κακομάθεις» και να περιποιηθείς τον εαυτό σου, ακόμα και να επενδύσεις μερικά ευρώ από τον μηνιαίο προϋπολογισμό, που θα ικανοποιήσουν τα δικά σου θέλω.

Ας δούμε 7 απλούς και μικρούς τρόπους που μπορείς αυτό να το εφαρμόσεις:

1. Εξασφάλισε καλή ποιότητα ύπνου

Εδώ στο Sonder η ξεκούραση και η ποιότητα του ύπνου είναι από τις βασικές προτεραιότητες για το σώμα και το πνεύμα μας, οπότε ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να φροντίσεις τον εαυτό σου είναι να κοιμηθείς και πραγματικά να ξεκουραστείς. Μερικές φορές αυτό γίνεται πολυτέλεια με το χαοτικό πρόγραμμα που ακολουθεί η καθεμία μας, αλλά θεώρησε αυτό το κείμενο ένα kind reminder, για να κοιμηθείς καλά και αρκετά.

2. Απόλαυσε ένα γεύμα «έξω»

Και όταν λέω «έξω» εννοώ σε κάποιον χώρο εστίασης, είτε πρόκειται για εστιατόριο είτε για την αγαπημένη σου καφετέρια που μπορεί να έχει pancakes να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Μπορείς να «κακομάθεις» έτσι τον εαυτό σου μία στο τόσο, απολαμβάνοντας ένα περιποιημένο γεύμα και εάν δε νιώθεις άνετα να βγεις έξω μόνη σου (παρότι στο προτείνω), μπορείς να καλέσεις και τους φίλους σου, ώστε να αξιοποιήσεις ακόμα περισσότερο αυτόν τον χρόνο.

3. Άκου τα αγαπημένα σου τραγούδια

Μη μου πεις πως αυτό είναι κάτι δύσκολο, αλλά ακόμα και στο background να παίζει η μουσική, μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου, οπότε φρόντισε να παίρνεις τα μουσικά ερεθίσματα που σου προκαλούν ευχαρίστηση και να περνάς όμορφα με την τυχαία αναπαραγωγή στην ειδική Spotify playlist που έχεις φτιάξει. Η μουσική μπορεί να φορτίσει ξανά τις μπαταρίες σου και να δώσει ένα boost στη διάθεσή σου.

akoustika

Φωτογραφία από Andrea Piacquadio (pexels.com)

4. Φόρα «τα καλά σου»

Χωρίς να υπάρχει λόγος, απλά σήκω ένα πρωί και περιποιήσου με κάποιον έξτρα τρόπο την εμφάνισή σου. Μπορεί να μην το θεωρείς απαραίτητο στοιχείο ή κάτι που έχει δύναμη να επηρεάσει τη διάθεσή σου, όμως είναι ένας τρόπος να προσφέρεις χαρά στον εαυτό σου χωρίς να το ορίζουν εξωτερικές συνθήκες. Θα νιώσεις μία διαφορετική ικανοποίηση και ενδυνάμωση.

5. Πήγαινε για έναν μεγάλο περίπατο

Δε θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να αρχίσουμε να το κάνουμε πράξη και να το ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Το να προσφέρεις στο μυαλό και το σώμα σου αυτές τις λίγες στιγμές με έναν απλό περίπατο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να σε φροντίσεις. Μπορείς να βγάλεις βόλτα και το κατοικίδιό σου, να τραβήξεις και μερικές φωτό (είτε ανέβουν στο instagram είτε όχι). Δε θα κοστίσει τίποτα, θα σου προσφέρει όμως πολλά.

peripatos

Φωτογραφία από Megan (Markham) Bucknall (pexels.com)

6. Παρακολούθησε μία καλή ταινία

Βάλε το κινητό σου σε airplane mode και δώσε το ελεύθερο στον εαυτό σου να απολαύσει μία ή δύο ώρες, όπου θα έχεις την «πολυτέλεια» να βγεις από τη δική σου πραγματικότητα και να ζήσεις για λίγο κάτι διαφορετικό. Και δε χρειάζεται απαραίτητα να πας σινεμά, μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι σου, στην άνεση του καναπέ σου.

7. Αγόρασε στον εαυτό σου ένα δωράκι

Για τους περισσότερους ανθρώπους οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, ακόμα όμως και κάτι μικρό που θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου, θα σου αλλάξει άρδην τη διάθεση. Χωρίς να σημαίνει πως η ευτυχία σου βασίζεται στις κινήσεις της κάρτας σου και χωρίς να ψάχνεις τα εφήμερα φιξαρίσματα στην ψυχολογία σου, μπορείς απλά να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο στον εαυτό σου, που θα ανεβάσει τη διάθεσή σου και θα σε κάνει να νιώσεις πως η μέρα είναι πιο… ιδιαίτερη!

 

Με πληροφορίες από readunwritten.com

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ