Πάτρα: Λήξαν το θέμα με το Τμήμα Μεσογειακής, πήραν πίσω τη συγχώνευση

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία έλαβε την διαβεβαίωση πως κανένας χώρος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας δεν θα παραχωρηθεί και δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία της.

Πάτρα: Λήξαν το θέμα με το Τμήμα Μεσογειακής, πήραν πίσω τη συγχώνευση Τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν χθες με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Η διοίκηση του ΠΓΝΠ πήρε πίσω την απόφαση για μετακίνηση των ασθενών ημερήσιας νοσηλείας στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και την παραχώρηση χώρων αυτής, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Μπάκο, όπου συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Ο κ. Μπάκος ενστερνίστηκε τους προβληματισμούς και ο σύλλογος έλαβε την διαβεβαίωσή του πως κανένας χώρος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας δεν θα παραχωρηθεί και δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία της.
Ως εκ τούτου, το θέμα για τον σύλλογο θεωρείται λήξαν, και γι΄αυτό ευχαριστεί τον κ. Μπάκο για την κατανόηση του δίκαιου του αιτήματος τους, παραμένοντας σε επικοινωνία για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στο μέλλον.
Βέβαια, για το θέμα της μετακίνησης της αίθουσας ημερήσιας νοσηλείας, όπου κάνουν τις θεραπείες τους, οι αιματολογικοί ασθενείς δεν δόθηκαν εξηγήσεις, αν τελικά θα παραμείνει εκεί που είναι σήμερα ή θα μετακινηθεί κάπου αλλού.

Πάντως, τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν χθες το πρωί και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Τον ευχαρίστησαν για την άμεση παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ, ώστε να παραμείνουν ως έχουν, οι χώροι της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που είναι αποκλειστικά για την μετάγγιση των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και μόνο, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της κάλυψης των αναγκών σε αίμα.
Να σημειωθεί πως, τον Αύγουστο πάντα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αίματος, όμως φέτος η κατάσταση είναι ανησυχητική, αφού συν τοις άλλοις, αιμοδότες φοβούνται να μεταβούν στις Μονάδες Αιμοδοσίας, λόγω του κορονοϊού.

«Δίνω τεράστια σημασία στο θέμα της Αιμοδοσίας, όπως γνωρίζετε πολύ καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης, ενημερώνοντας παράλληλα τους εκπροσώπους του Συλλόγου, ότι ήδη η 6η ΥΠΕ βρίσκεται στην αναζήτηση μόνιμης στέγης που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Αίματος, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).
Το συντονιστικό έργο του μόνιμου Κέντρου Αίματος θα αναλάβει η 6η ΥΠΕ, η οποία θα συνεχίσει παράλληλα, να διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα.

 

Συνάντηση Γ. Καρβέλη με τον Αχαϊκό Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ