8 άνδρες απαντούν: Γιατί η αγάπη είναι διαφορετική από τις ταινίες;

8 άνδρες απάντησαν για το πώς θεωρούν οι ίδιοι πως η αγάπη στην πραγματικότητα είναι διαφορετική από ό,τι παρουσιάζεται στις ταινίες.

άνδρες-αγάπη-ταινίες

Οι άνδρες  τελικά πιστεύουν πως η πραγματική ζωή μοιάζει με τις ταινίες και η τέχνη αντιγράφει την απλή καθημερινότητά μας ή το ακριβώς αντίστροφο;

Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλά διαφορετικά «στρατόπεδα» όσον αφορά σε αυτό το ζητηματάκι, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως το Χόλιγουντ έχει δημιουργήσει υπερβολικά υψηλές και μη ρεαλιστικές προσδοκίες στο γυναικείο κοινό και υπάρχουμε και εμείς που θεωρούμε ότι δεν είναι υψηλή προσδοκία να θυμάσαι πώς πίνει τον καφέ της.

Όπως και να’χει όμως, 8 άνδρες απάντησαν για το πώς θεωρούν οι ίδιοι πως η αγάπη στην πραγματικότητα είναι διαφορετική από ό,τι παρουσιάζεται στις ταινίες και τις σειρές και προφανώς, έως έναν βαθμό έχουν δίκιο, γιατί τα πράγματα δεν εξελίσσονται λες και έχουμε σενάριο μπροστά μας.

Από την άλλη βέβαια, για αυτό συνήθως η πραγματική αγάπη είναι καλύτερη από εκείνη στις ταινίες!

via GIPHY

Πώς είναι διαφορετική η αγάπη στην πραγματικότητα από ό,τι στις ταινίες;

Πάμε να δούμε τι απάντησαν 8 άνδρες:

1. Η πραγματική αγάπη δεν είναι τόσο γρήγορη

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο χρόνος. Οι ταινίες συνήθως μας δείχνουν το “ξεμυάλισμα” και όχι το είδος της αγάπης που υπάρχει τριγύρω εδώ και λίγο καιρό. Και εάν υπάρχει, σπάνια είναι στο επίκεντρο του στόρι. Συνήθως δίνεται σε δευτερεύοντες χαρακτήρες και δεν παρουσιάζεται ως γεμάτη πάθος ή διασκεδαστική».

2. Η πραγματική αγάπη είναι περίπλοκη

«Πραγματική αγάπη είναι να είσαι διατεθειμένος να παραμείνεις με κάποια – όχι μόνο όταν η ζωή σού πετάει σκ*τά, αλλά να είσαι διατεθειμένος να μείνεις με κάποια και όταν όλα πάνε σκ*τά ταυτόχρονα. Και να παραμείνεις με κάποια ακόμα και όταν είναι εκείνη είναι που έχει προκαλέσει τα σκ*τά που σε χτυπάνε αλύπητα».

3. Οι ταινίες τελειώνουν

«Υπάρχει μία γραμμή τερματισμού στις ταινίες. Στην πραγματική ζωή, το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να χωρίσεις ή ένας από τους δύο να πεθάνει. Και οι κανόνες σταδιακά αλλάζουν και πρέπει μόνος σου να βρεις ποιο είναι το καινούριο παιχνίδι».

4. Ισορροπία στο πάρε και στο δώσε

«Στην πραγματική ζωή χρειάζεται τόση προσφορά όση και ζήτηση. Σπάνια φαίνεται κάποιος σε μία ταινία να δείχνει αυτοσυγκράτηση ή υπευθυνότητα. Ή αυτό παρουσιάζεται ως κάποιου είδους βραχνάς και η σχέση σαν μπάλα δεμένη στο πόδι σου. Σε μία πραγματική υγιή σχέση όμως, θες να τα κάνεις όλα αυτά από μόνος σου. Θες να είσαι καλύτερος, για εκείνη και για εσένα, και αυτό το άτομο να σου δώσει έναν λόγο να αλλάξεις. Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα στη ζωή, παίρνεις μόνο ό,τι κερδίζεις. Οι σχέσεις δεν είναι εξαίρεση σε αυτό».

άνδρες-αγάπη-ταινίες

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

5. Εξιδανίκευση

«Στις ταινίες γενικά, δίνεται μία τάση φυγής και αυτοεκπλήρωσης, οπότε η “αγάπη” τείνει να εξιδανικεύεται με όλους τους τρόπους. Σαν άνδρας, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που οι ταινίες διαιωνίζουν είναι πως οι γυναίκες αυτόματα θα ξέρουν “πόσο καλός τύπος είσαι” ή πως οι γυναίκες φίλες τους “ξαφνικά θα συνειδητοποιήσουν πόσο υπέροχος είσαι και πόσο ιδανικός για εκείνη” και αυτό σχεδόν χωρίς καμία προσπάθεια από την πλευρά του άνδρα.

Απλά “να είσαι καλός άνθρωπος” και θα επιβραβευτείς με μία “καυτή” σύντροφο. Και μιας που σχεδόν όλοι σκέφτονται πως είναι “καλοί άνθρωποι” και “ήρωες στην ιστορία τους”, λοιπόν, πολλοί πιστεύουν πως τους χρωστάει κάποιος μία “καυτή” σύντροφο».

6. Η αγάπη είναι συναίσθημα

«Στις ταινίες: η αγάπη είναι ένα συναίσθημα. Δεν φθίνει ποτέ. Είναι εύκολο. Στην πραγματική ζωή: η αγάπη είναι πράξεις. Υποχωρεί και επανέρχεται. Χρειάζεται δουλειά».

7. Η αγάπη είναι τέλεια

«Η πραγματική αγάπη δεν είναι τέλεια. Τα πράγματα δεν βρίσκουν τον τρόπο τους, απλά επειδή νιώθεις έλξη για έναν άνθρωπο. Πρέπει να δουλέψεις για αυτό, να συμβιβαστείς, να αγωνιστείς, να παλέψεις. Η αγάπη είναι ό,τι μένει μετά. Η λαγνεία είναι ο λόγος που έρχεστε κοντά, η αγάπη είναι ο λόγος που μένετε μαζί».

8. Όλοι έχουν κάποιον

«Στις ταινίες είναι λες και η αγάπη συμβαίνει σε όλους. Στην πραγματική ζωή, όχι και τόσο».

 

Με πληροφορίες από yourtango.com

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ