Κορονοϊός: «Φρένο» σε συναυλίες και τις μετακινήσεις σε «κόκκινες» περιοχές

Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από τις κόκκινες περιοχές προς τις λιγότερο επιβαρυμένες και της απαγόρευσης των συναυλιών εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες

Κορονοϊός: «Φρένο» σε συναυλίες και τις μετακινήσεις σε «κόκκινες» περιοχές

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση την απαγόρευση των συναυλιών σε όλες τις κόκκινες περιοχές, δηλαδή στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση ελέω κορονοϊού. Ταυτόχρονα στις τάξεις της επιτροπής επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ζήτημα των μετακινήσεων από τις κόκκινες περιοχές προς τις περιοχές χαμηλότερου επιπέδου κινδύνου, όπως για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα μπορέσουν να υπάρξουν παρεμβάσεις ή διευρυμένα μέτρα.

Επί της ουσίας δηλαδή επανέρχεται στο προσκήνιο το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από τις κόκκινες περιοχές προς τις λιγότερο επιβαρυμένες. Ωστόσο, θα πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρου ή μέτρων που παραπέμπουν σε… λογικές καθολικού lockdown.

Ετσι, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί πρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση των συναυλιών, αλλα και το προληπτικό «κοκκίνισμα» των Σερρών, προκειμένου να κλείνουν και εκεί στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα τα νυχτερικά κέντρα διασκέδασης, μ΄έτρο που ενδεχομένως να επεκταθεί και σε νομούς που συνορεύουν με κόκκινες περιοχές.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από την 1 π.μ. έως και τις 6 π.μ στην Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι αυτοί πηγαίνουν στις Σέρρες προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους, με τους ειδικούς να δηλώνουν την πρόθεση να εισηγηθούν να μπουν στο κόκκινο και οι Σέρρες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προληπτικά να αποφευχθεί μια νέα έξαρση της πανδημίας.

Η απαγόρευση των συναυλιών δρομολογείται έπειτα από την παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων στη συναυλία του Γιάννη Πάριου στο «Θέατρο Γης» την Κυριακή, που έχει ήδη οδηγήσει στο σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των διοργανωτών του.

Σημειώνεται πως έχει ήδη διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ