Πάτρα – Φωτιά στο Γηροκομειό: Το αίτημα Πελετίδη είχε λάθος παραλήπτη!

Αντί για την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος αποτάθηκε στην περιφέρεια για το Γηροκομειό

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑ

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε, προχθές, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας, που επλήγη από την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται η διαδικασία θα μπορούσε να καθυστερήσει καθώς ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, αντί να στείλει το σχετικό αίτημα στον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου το απέστειλε στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Το επιβεβαίωσε χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης με δηλώσεις του στην «Πελοπόννησο» και τον Peloponnisos FM 104,1, όπου ανέφερε:

«Από πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, που έλαβε την επιστολή του δημάρχου, αλλά μέσω Περιφέρειας. Το αναφέρω αυτό, γιατί εκεί έπρεπε να την έχει στείλει (την επιστολή) ο δήμαρχος και όχι στον περιφερειάρχη. Ο γγ κηρύσσει μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη βάσει του τελευταίου νόμου και τον παρακάλεσα οι ενέργειες να γίνουν άμεσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες όσον αφορά στις αποζημιώσεις και στα έργα αποκατάστασης της περιοχής» είπε.

Προφανώς οι Δημοτικές Υπηρεσίες δεν είχαν ενημερωθεί για κάποια αλλαγή στη δρομολόγηση των διαδιακασιών, κάτι που θα μπορούσε να έχει κοστίσει σε χρόνο, ως προς την κήρυξη του Ανατολικού Διαμερίσματος σε «κατάσταση ανάγκης» προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών.

Ο κ. Ζαΐμης σημείωσε πως, η πυρκαγιά στο Γηροκομειό, ήταν μικρής έκτασης, καθώς έκαψε γύρω στα 350 στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης. Ομως ήταν σε μια περιοχή με οικιστική πύκνωση και με ευαίσθητες υποδομές, όπως το Καραμανδάνειο, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Ιδρυμα Μέριμνα, όπου έχουν γίνει και πολλές ζημιές, όπως και σε κάποιες κατοικίες για τις οποίες δρομολογούνται αποζημώσεις. «Ολα αυτά διέπονται από ένα νομικό πλαίσιο, το οποιο προϋποθέτει η πληγείσα περιοχή να οριοθετηθεί και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, από τον δήμο και την περιφέρεια, μέχρι και υπουργεία. Είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση, δύσκολη στην εφαρμογή της» υπογράμμισε ο κ. Ζαΐμης, που παρακολουθεί προσωπικά τις διαδικασίες καθημερινά, ώστε οι πληγέντες να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!

Καιρός: Συνέχεια καύσωνα για 11η ημέρα, τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τρένο: Αναστολή δρομολογιών Ακράτα – Αίγιο, γιατί διεκόπη η κυκλοφορία

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η 16χρονη μαχαιρώνει την 19χρονη στον Πειραιά

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας – Εθελοντής πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Φωτιά στην Πάτρα: Πως σώθηκε το μοναστήρι της Γηροκομίτισσας, τι έγινε με την Εικόνα της Παναγίας ΦΩΤΟ

Υπόθεση Λευτέρη Αυγενάκη: Aνακαλεί τη μήνυση ο υπάλληλος του αεροδρομίου; – Τι λέει η δικηγόρος του

Αμερική: ΒΙΝΤΕΟ δείχνει γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα και οι γύρω της να αδιαφορούν