Πάτρα: Απάτη στο «όνομα» της Περιφέρειας, τι λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Πατρινός εργολάβος δέχθηκε τηλεφώνημα για επιστροφή χρημάτων.

Πάτρα
Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άγνωστα άτομα προς την υπηρεσία, επιδιώκουν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων και ιδιωτών συναλλασσόμενων με το ΠΤΑ, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Στο στόχαστρο των επίδοξων απατεώνων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», βρέθηκε τεχνική εταιρεία στην Πάτρα, με άνδρα να επικοινωνεί με το λογιστήριο και    προφασιζόμενος «λογιστικό λάθος» ενημέρωσε για την επιστροφή ποσού περίπου 9.000 ευρώ. Το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του εργολάβου και έτσι επικοινώνησε με τον υπάλληλο που συνεργάζεται στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και διαπίστωσε πως επρόκειτο για απάτη.

«Ηταν απίστευτα διαβασμένοι, το είχαν μελετήσει. Βρήκαν στοιχεία, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων, ποσά εργολαβιών μέσω της «Διαύγειας» και τα χρησιμοποίησαν προκειμένου να γίνουν πιστευτοί» δήλωσε στην «Π» ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Τζομάκας.Επεσήμανε δε, πως κανένα στέλεχος ή υπάλληλος της ΠΔΕ και του ΠΤΑ δεν έχει ζητήσει και δεν θα ζητήσει από οποιοδήποτε πρόσωπο ή επιχείρηση τηλεφωνικώς, προσωπικά ή άλλα στοιχεία, και για τον λόγο αυτό συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους. Οπως έκανε γνωστό ο κ. Τζομάκας, ανάλογο περιστατικό με «δόλωμα» την αντίστοιχη υπηρεσία κατεγράφη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η μεθοδολογία που ακολουθείται από τους δράστες, όπως διαπιστώθηκε είναι ότι χρησιμοποιούν πληροφορίες που αφορούν στους λογαριασμούς ή τα παραστατικά που έχουν πληρωθεί από την υπηρεσία, στοχεύοντας στην υποκλοπή προσωπικών τραπεζικών στοιχείων ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, καλούνται πολίτες που έχουν υπάρξει αποδέκτες προσπαθειών εξαπάτησης να το αναφέρουν στα τηλέφωνα 2613-613661, 2613-613663 και 2613-613681.

Διαβάστε επίσης:

 

Αμερικανικές εκλογές – Επιμένουν οι επιτελείς του Μπάιντεν: «Δεν αποσύρεται»

Απόστολος Λύτρας: Συνεχίζεται ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα περιουσιακά στοιχεία του

Η Crowdstrike ζήτησε συγγνώμη από όλο τον πλανήτη για το χάος που προκλήθηκε

Εξοικονομώ 2021: Παράταση έως τις 15 Οκτωβρίου 2024 για την ενεργειακή αναβάθμιση