Σία Αναγνωστοπούλου: Ερώτηση για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Αρτας

Τι αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς.

Σία

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και ο Φερχάτ Οζγκιούρ κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα: «Η ακραία υποστελέχωση έκλεισε επ’ αόριστον τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας».

Η έλλειψη μέριμνας για τα δημόσια νοσοκομεία φέρνει σε κρίσιμο σημείο το Νοσοκομείο Άρτας. Η ελλιπής χρηματοδότηση και η εμμονή της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της Υγείας, οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, η οποία έκλεισε επ’ αόριστον λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Για τρία χρόνια, η ΜΕΘ λειτουργούσε με μόλις 4 γιατρούς και άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, πετυχαίνοντας εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Η υποστελέχωση, όμως, έφτασε στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο ασθενείς που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, ενώ αναγκάζει σε αναβολή χειρουργείων, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων πολιτών. Παράλληλα, το εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να εργαστεί σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, οδηγούμενο σε εξουθένωση.

Η βουλευτές της Νέας Αριστεράς ρωτούν τον Υπουργό αν προτίθεται να αναλάβει όλες τις δέουσες πρωτοβουλίες προκειμένου να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι επικουρικοί, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείο Άρτας.