Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο», η φιέστα της Τουρκίας

«Η αγνόηση της πραγματικότητας στο νησί της Κύπρου δεν οδηγεί «πουθενά», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο».

Προκλητικός

Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απηύθυνε ομιλία ενώ ακολούθησε προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

«Η αγνόηση της πραγματικότητας στο νησί της Κύπρου δεν οδηγεί «πουθενά», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο».

50 χρόνια από την εισβολή: Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Πρόσθεσε δε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει διαρκή ειρήνη, λύση στην Κύπρο».

Δείτε βίντεο με την φιέστα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου:


Τον πρόεδρο της Τουρκίας υποδέχθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Ταράρ.




Πριν την ομιλία του ο Ερντογάν επισκέφθηκε το μνημείο του Ατατούρκ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Χθες (19/7) έφτασε στα κατεχόμενα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, για να προετοιμάσει τις εκδηλώσεις που θα έχουν έντονο πολιτικό αποτύπωμα.

Ο κ. Γκιουλέρ, σε μια από τις συναντήσεις του, θυμήθηκε να υποσχεθεί και πάλι τη στήριξη των Τουρκοκυπρίων με όλες τις δυνάμεις της Τουρκίας, βάσει των Συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας, όπως έκανε και πριν από 50 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τατάρ, σε μια τις πολλές συνεντεύξεις που είχε δώσει τις τελευταίες ημέρες στο τουρκικό πρακτορείο Anatolu, κατηγορεί την Ελλάδα ότι θέλει να κάνει την Κύπρο 13ο νησί στα Δωδεκάνησα, υλοποιώντας το όραμα της Μεγάλης Ιδέας, κυκλώνοντας την Τουρκία.

Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει τη μεγάλη στρατηγική σημασία που έχει το ψευδοκράτος για την Τουρκία και για τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για την εμπέδωση της γαλάζιας πατρίδας.

Στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι σήμερα θα επισκεφθεί την Κύπρο και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στις 19:45 και στη συνέχεα στις 20:30 θα μιλήσει, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/sta-katehomena-prosgeiothike-erntogan-50-hronia-eisboli-kypro”>Εμπρηστικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο» -Δείτε την προκλητική φιέστα της Τουρκίας – iefimerida.gr</a></p>