Πάτρα: Μπήκε πλαφόν στον αριθμό κηδειών στα δημοτικά Κοιμητήρια

Πρόκειται για μία πραγματικότητα που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή, αλλά υποδηλώνει την αδυναμία ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Πάτρα

Με ειδικές συνθήκες λειτουργούν τα δημοτικά κοιμητήρια της Πάτρας από τον Μάρτιο, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού έχει δοθεί εντολή να τελούνται καθημερινά έως τρεις κηδείες στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο και τρεις ακόμα συνολικά στο Β’ Κοιμητήριο και στα νεκροταφεία Παραλίας και Σουλίου.

Από τον Μάρτιο, το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Πελοποννήσου έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασίου πως «λόγω έλλειψης προσωπικού εργατών ταφών – εκταφών στα δημοτικά κοιμητήρια από τις 9/3 θα μπορούν να τελεστούν μέχρι 3 κηδείες στο Α΄ δημοτικό κοιμητήριο και τρεις κηδείες συγκεντρωτικά στο Β’ – Παραλίας – Σουλίου ημερησίως. Επιπλέον οι κηδείες θα προγραμματίζονται έως τις 15.00 και όχι αργότερα».

Πρόκειται για μία πραγματικότητα που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή, αλλά υποδηλώνει την αδυναμία ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σβόλη, Φίλιππος Οικονόμου, ήρθε σε επικοινωνία με την «Π» για το θέμα και επισημαίνει:
«Είχαμε ενημερωθεί πως υπάρχει πρόβλημα, όμως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα. Περιμένει κόσμος να κάνει μια κηδεία και δυσκολεύεται. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα πρέπει να πληρώνουν ψυγεία για να περιμένουν τη σειρά τους; Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε πένθος και θέλουν να κηδέψουν τους ανθρώπους τους. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Σε τέτοια θέματα δεν γίνεται να μας λένε ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Οσο υπήρχαν οι εργαζόμενοι με τα κοινωφελή προγράμματα δεν υπήρχε πρόβλημα».

Η «Π» απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Τόνισε: «Εχουμε ενημερώσει τα γραφεία τελετών για αυτή τη νέα συνθήκη. Οι εργαζόμενοι που έχουμε πλέον δεν είναι αρκετοί σε αριθμό για να καλύπτουν πάντα τις ανάγκες. Η καθυστέρηση ορισμένες φορές φτάνει τη μία με δύο ημέρες. Ομως, είναι θέμα εργαζομένων, δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε όσους έχουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό λέμε πως θέλουμε προσλήψεις».

Να σημειωθεί πως αυτή η συνθήκη αφορά τα δημοτικά κοιμητήρια. Σε άλλα νεκροταφεία μικρότερων κοινοτήτων δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οι επόμενες κινήσεις της Κάμαλα Χάρις και οι πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος

Οι 8 ημέρες που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ – Eκτός Κούρσας ο Μπάιντεν, η αντίδραση Τραμπ

Πέθανε η πρώην παίκτρια του Masterchef Ντέμη Γεωργίου

Τιμολόγια ρεύματος Αυγούστου: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Καιρός: 40άρια εν αναμονή θερμικών καταιγίδων, «ανάσα» στην Πάτρα