«Πυρά» Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας για το Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας.

ΜΕΡΙΜΝΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας, μέσα από ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής για το Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ»:

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των Αντιπεριφερειάρχων Φωκίωνα Ζαΐμη και Γεωργία Ντάτσικα, όπου απαντώντας στους εργαζόμενους του Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» για το ζήτημα της μη σταθερής καταβολής των δεδουλευμένων τους από τον Μάρτιο του 2023, δήλωσαν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για το αν θα πληρώνονται ή όχι καθώς «η Περιφέρεια δεν καταβάλει μισθολογικές εισφορές» αλλά και ότι «κατανοούν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ΜΕΡΙΜΝΑ και θεωρούν εντελώς δίκαιη και εύλογη την άμεση καταβολή δεδουλευμένων του κάθε εργαζόμενου» αλλά, όταν οι ίδιοι παρευρέθηκαν στην καλοκαιρινή γιορτή της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», δεν είπαν κουβέντα για τους απλήρωτους συναδέλφους!

Οι εργαζόμενοι της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» όμως, μαζί με το δικό μας Κλαδικό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την Δημοτική Αρχή, έχουν βρεθεί αλλεπάλληλα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (στις 29/11/2023 και 11/07/2024) καθώς και στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας (στις 22/11/2023, 19/03/2024 και 28/03/2024) ζητώντας από να πιέσουν την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δεσμευτεί για πλήρη, κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα Προνοιακά Ιδρύματα της περιοχής μας, καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Δυστυχώς όμως, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δεν δέχθηκε καν να μεσολαβήσει για να κλειστεί ένα ραντεβού κατ’ιδίαν με την Υπουργό, ακόμα και όταν αυτή ήρθε στην Πάτρα!

Πέρα λοιπόν από το υποκριτικό της υπόθεσης, δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια, μέσω της ανακοίνωσης των δύο αντιπεριφερειάρχων της, να λέει ότι «Η ΜΕΡΙΜΝΑ οφείλει να αξιοποιεί τα χρήματα αυτά (δηλ. τα προγράμματα ΕΣΠΑ που τους δίνει) αλλά και όλους τους λοιπούς πόρους που διαθέτει από άλλες χρηματοδοτικές πηγές για την αδιάκοπτη και συνεχή λειτουργία του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αναγκών», γιατί αυτό που σαφώς εννοεί είναι ότι το εν λόγω Προνοιακό Ίδρυμα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα τα οποία είναι υπό την ευθύνη της, θα πρέπει να αναζητήσουν χρηματοδότηση από δωρεές, κληρονομιές, φιλανθρωπίες και χορηγούς αν θέλουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους! Δηλαδή συναινώντας με την ελλιπή χρηματοδότηση σε όλα τα Ιδρύματα Πρόνοιας, παιδιών ΑμΕΑ αλλά και ηλικιωμένων, τα οποία όμως η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει την αποκλειστική ευθύνη να λειτουργεί!

Ευθύνες όμως έχουν και οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί, από την μία οι τοποθετήσεις τους ταυτίζονται με την θέση της Περιφερειακής Αρχής και από την άλλη γιατί οι κυβερνήσεις που στήριζαν εδώ και χρόνια βάλανε το λιθαράκι τους στην υποβάθμιση των Προνοιακών Ιδρυμάτων.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι, Κυβέρνηση και Περιφέρεια υλοποιούν κατά γράμμα τις οδηγίες και την κατεύθυνση της ΕΕ, βάζοντας στη ζυγαριά «κόστους-όφελους» τις ζωές μας, τις ζωές των ηλικιωμένων και των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Γιατί κι αυτοί, με όχημα την χρόνια υποχρηματοδότηση όλων των προνοιακών δομών, αιμορραγώντας τις οικονομικά, ωθούν κάθε μέρα στην ιδιωτικοποίησή τους, στρώνοντας έτσι τον δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας εις βάρος του λαού, με τις ανάγκες των εργαζομένων, των παιδιών ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων, να βρίσκονται στο περιθώριο!

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Μπήκε πλαφόν στον αριθμό κηδειών στα δημοτικά Κοιμητήρια

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού χρηματιστή για μια παρατήρηση,του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι

Τζένιφερ Λόπεζ: Πάρτι-υπερπαραγωγή για τα γενέθλιά της

ΔΥΠΑ: Νέο site για τις σχολές κατάρτισης schools.dypa.gov.gr