Πως δηλώνω τα εισιτήρια διαρκείας στο Gov.gr wallet

Να ταυτοποιούν τα εισιτήριά τους, καθώς και τα εισιτήρια διαρκείας τους -μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet– είναι υποχρεωμένοι οι φίλαθλοι που επιθυμούν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από το έργο της φύλαξης κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με απλό και φιλικό τρόπο, οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet, που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς αγοράζω εισιτήριο/ εισιτήριο διαρκείας;

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο αγοράς του εισιτηρίου. Η αγορά πραγματοποιείται από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί το αθλητικό σωματείο, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών ή η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία.

Gov.gr wallet: Πως δηλώνω τα εισιτήρια διαρκείας

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή gov.gr wallet από το Google Play ή το App Store.

-Δήλωσε τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου και θα λάβεις κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.

-Επιβεβαίωσε την κατοχή του αριθμού του κινητού σου τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείς ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είσαι κάτοικος εξωτερικού, μπορείς να επισκεφθείς την οικεία Προξενική Αρχή.

-Συμπλήρωσε τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας. Ακολούθως θα λάβεις κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σου για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σου και σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σου.

Για να ολοκληρώσεις την απαιτούμενη διαδικασία θα χρειαστείς:

– τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
– τον αριθμό του προσωπικού κινητού τηλεφώνου
– την ηλεκτρονική διεύθυνση (email)

Επισημαίνεται ότι κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο μία φορά.

Επίσης, η υπογραμμίζεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Gov.gr wallet: Πως δηλώνω τα εισιτήρια διαρκείας

Αφού, λοιπόν, κάνουν εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι:

– Ανοίγουν την εφαρμογή gov.gr wallet.

-Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά προσθήκη (+).

– Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου».

– Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR code ή το barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά, εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.

– Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Το Gov.gr Wallet παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών μας εγγράφων.

Ήδη υποστηρίζει ψηφιακές εφαρμογές όπως το Δελτίο Ταυτότητας, τα έγγραφα του αυτοκινήτου π.χ. την Άδεια Οδήγησης και την Άδεια Κυκλοφορίας, την Κάρτα Αναπηρίας, την Κάρτα της Δ.Υ.Π.Α., την Κάρτα Δακτυλίου.

Για να κατεβάσεις την εφαρμογή είναι απαραίτητη η χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet, καθώς η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι για τη χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet διατίθεται δωρεάν για τους κατόχους Apple στο Apple Store και για τους κατόχους Android στο Google Play.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του gov.gr wallet, εμφανίζεται το QR code ή το barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα.

Gov.gr wallet: Πώς πραγματοποιείται η είσοδος των ανηλίκων στα γήπεδα;

Α) Ανήλικοι άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια TAXISnet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο ΕΜΕπ – emep.gov.gr, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία, όπως και οι ενήλικες για την είσοδό τους στα γήπεδα με το Gov.gr Wallet.

Β) Για την είσοδο ανηλίκων κάτω των 15 ετών, ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Gov.gr wallet: Μπορώ να μεταβιβάσω το εισιτήριό μου από την εφαρμογή Gov.gr wallet;

Όχι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής κατόχου εισιτηρίου από το Gov.gr wallet. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων.

Δείτε ακόμα: Gov.gr: Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας – Πώς να κάνετε αίτηση