Ημέρες δημιουργίας για το Χορευτικό του Δήμου της Πάτρας

Τρεις ακόμα εμφανίσεις σε Ρακίτα, Ερυμάνθεια και Χιλιαδού

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων συνεχίζει την Πέμπτη 25 Ιουλίου τον κύκλο των καλοκαιρινών του εμφανίσεων με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος της Ρακίτας.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου το Χορευτικό και η Ορχήστρα του ταξιδεύουν στην Ερυμάνθεια προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 80 χρόνων καταστροφής της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου τα μέλη του χορευτικού θα παρουσιάσουν χορούς από τις Κυκλάδες και την Σκόπελο στην Χιλιαδού.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΟΡΟ

Το «αποτύπωμα» του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πάτρας ξεδιπλώνεται κι΄ αυτό το καλοκαίρι, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του λαϊκού μας πολιτισμού μέσα από σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και ο συνεχή ενίσχυση της υλικοτεχνικής του υποδομής, με τα μέλη και τα στελέχη του να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε διοργάνωσης σε γειτονιές και συλλόγους.

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Ιουνίου (παραμονή Αγ. Πνεύματος) από την Καρυά στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας και συνεχίστηκαν με την Παρασκευή 28 Ιουνίου μ΄ ένα υπέροχο γλέντι στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων στην πλαζ με τον οξύαυλο (ζουρνά) του Δημήτρη Ψαθά από την Νάουσα και το Σάββατο 29/6 δίνοντας ταυτόχρονα τρεις παραστάσεις από τους τοπικούς συλλόγους σε διαφορετικά σημεία.

Στου Ρωμανού με χορούς από την Ήπειρο, στα Δεμένικα χορεύοντας Κρητικούς χορούς με την λύρα του Μανόλη Κονταρού και στον Αλισσό χορούς από τις Κυκλάδες χορεύοντας με το παραδοσιακό συγκρότημα «ΚΙΝΤΕΡΙΑ».

Σχήματα του Χορευτικού Τμήματος εμφανίστηκαν την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Ι.Ν των Αγίων Πάντων στην Περιβόλα με χορούς από την Κρήτη και τις Κυκλάδες ενώ το Σάββατο 6 Ιουλίου βρέθηκε στην Αμαλιάδα όπου με την παραδοσιακή ορχήστρα παρουσιάστηκαν χοροί από την Ήπειρο και την Μακεδονία.

Στις 14, 15 και 16 Ιουλίου το Χορευτικό φιλοξένησε το γκρουπ International Folkdance Association of Taiwan από την Taipei κάνοντας του σεμινάρια Ελληνικού Χορού και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου μαθαίνοντας συγχρόνως χορούς από την Taiwan και ανταλλάσσοντας στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού των δύο λαών.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου τμήματα του χορευτικού προσκεκλημένα από τον τοπικό σύλλογο βρέθηκαν στην πλατεία Ντεβέ στην Οβρυά και παρουσίασαν λαϊκές χορογραφίες. Παράλληλα άλλο τμήμα χόρευε χορούς από την Κρήτη στις Εργατικές Κατοικίες Κρύα Ιτεών.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων καταγράφει στο ενεργητικό του μια ακόμα πετυχημένη εκπαιδευτική χρονιά έχοντας κλείσει τη χειμερινή του περίοδο με 280 εγγραφές καινούριων μελών, λειτουργώντας 47 τμήματα παιδικών και ενηλίκων και με σωρεία εκδηλώσεων, σεμιναρίων και παραστάσεων

Παράλληλα Από αρχές Ιουνίου ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος με τα τμήματα παραστάσεων (εφηβικά – ενηλικών) που προετοιμάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες παρουσίασης στις γειτονιές της πόλης, σε φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δράσεις.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Τα καλοκαιρινά τμήματα που λειτουργούν είναι:

Τρίτη: 20.00 – 21.30 εφηβικό, 21.30 – 23.00 παλαιών

Τετάρτη: 21.00 – 22.30 παραστάσεων α΄, β΄, γ΄ χρονιάς

Πέμπτη: 20.00 – 21.30 παραστάσεων δ΄ χρονιάς και πάνω, 21.30 – 23.00 προετοιμασία παραστάσεων.

Παρασκευή 20.30 – 23.00 : προετοιμασία παραστάσεων.