Κομισιόν: Εκταμίευσε την τέταρτη πληρωμή για δάνεια 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Στις 17 Απριλίου 2024, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή το τέταρτο αίτημά της για πληρωμή 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του RRF.

Χρήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε χθες στην εκταμίευση της τέταρτης πληρωμής ύψους 2,3 δισ. ευρώ (καθαρά από προχρηματοδότηση) προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Οι πληρωμές, όπως και για όλα τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση από την Ελλάδα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το protothema, στις 17 Απριλίου 2024, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή το τέταρτο αίτημά της για πληρωμή 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του RRF. Το αίτημα αυτό καλύπτει έναν στόχο, δηλαδή την περαιτέρω πρόοδο στην παροχή της δανειακής διευκόλυνσης. Αυτό το μέτρο στοχεύει στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε τομείς όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας και η έρευνα, η ανάπτυξη και η καινοτομία.

Στις 14 Ιουνίου 2024, η Επιτροπή ενέκρινε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας. Η θετική γνώμη της οικονομικής και δημοσιονομικής επιτροπής του Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα πληρωμής άνοιξε τον δρόμο για την Επιτροπή να λάβει τελική απόφαση σχετικά με την εκταμίευση των κεφαλαίων.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ : Μπλόκο σε 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ, στην Αχαΐα πέντε από αυτές

Μετά τον καύσωνα, βροχές και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κατήγγειλε βιασμό από συγκρατούμενό του

Προς εκτόνωση η ένταση μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – «Οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν σε διπλωματικό επίπεδο»

ΖΩΝΤΑΝΑ Μητσοτάκης για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Δίνουμε μάχη μεταρρυθμίσεων, το πολίτευμά μας είναι εδραιωμένο