Ο Αλέξης Γεωργούλης διαψεύδει το δημοσίευμα για την ποινική δίωξη σε βάρος του

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που ανέφερε πως η Εισαγγελέας Βρυξελλών εισηγήθηκε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση βιασμού.

Γεωργούλης

«Θέλω να σεβαστείτε την αλήθεια και το τεκμήριο αθωότητας μου», ανέφερε σε δήλωση του ο Αλέξης Γεωργούλης σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που τον ήθελε να του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη και βιασμό κατά μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το 2020.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που ανέφερε πως η Εισαγγελέας Βρυξελλών εισηγήθηκε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση βιασμού.

Στη δήλωσή του είπε πως δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και πως οι ειδήσεις που δεν βασίζονται στην αλήθεια, έχουν σοβαρές συνέπειες για την προσωπικότητά του.

Η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη
«Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου από τις αρχές και δεν φέρω την ιδιότητα του κατηγορουμένου για κάποιο αδίκημα και σας καλώ να σεβαστείτε την αλήθεια και το τεκμήριο αθωότητας καθώς η αναπαραγωγή ανακριβών ειδήσεων έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την προσωπικότητα μου», δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως η εισήγηση της Εισαγγελέως, κατατέθηκε στο ειδικό δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει την οριστική άσκηση των κατηγοριών και την ημερομηνία της πρώτης δίκης.

Η ημερομηνία αυτή είχε οριστεί στις 26 Ιουνίου 2024 αλλά μία μέρα πριν ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε αναβολή με την δίκη να μετακινείται για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Η καταγγελία
Η τότε νομική σύμβουλος στη Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε καταγγείλει στον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη το 2020.

Αν και αρχικά δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του, στη συνέχεια το επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Facebook.

Τον Μάιο του 2020, η ίδια ένιωσε έτοιμη να μιλήσει στις βελγικές αρχές.

«Η δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης», δήλωσε και τόνισε πως η διαρροή του ονόματός της έγινε χωρίς τη δική της συναίνεση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατηγορία αν και η υπόθεση πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέγραψε από τη λίστα με τους ευρωβουλευτές του, τον Απρίλιο του 2023.