Ωρα Πατρών: Τερατουργήματα στην πόλη…

Η ανακοίνωση της παράταξης «Ωρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Ωρα

Σε ανακοίνωση της η παράταξη «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρει:

«Η τοποθέτηση αντλιοστασίων σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες αλλά και πάνω στο κύμα είναι η εύκολη λύση για την δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη.

Αυτά δηλαδή που καταγγέλλει Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις άλλες πόλεις.

Χωρίς τον στοιχειώδη προγραμματισμό, διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, εν προκειμένου τους πολίτες, προχώρησε στην τοποθέτηση αντλιοστασίων.

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η επιτροπή κατοίκων για το αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται στη Ρομάντζα σε χώρο που έχει δεσμευτεί για πλατεία προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Τα χρήματα που είχαν δοθεί από το πράσινο ταμείο 3.141.049€, ακυρώνονται με μία μονοκονδυλιά από τις προχειρότητες της δημοτικής αρχής.

Το αντλιοστάσιο θα έχει ύψος 3.95 μέτρα, εμβαδό 92,5τ.μ και βεβαίως η επεξεργασία των λυμάτων, οι οσμές και ο θόρυβος θα είναι σε βάρος της καθημερινότητας των πολιτών.

Φυσικά δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Αποφάσισαν και υλοποίησαν. Τόσο δημοκρατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της κατασκευής των αντλιοστασίων και η πλήρη χαρτογράφηση είχε έρθει επανειλημμένως από την παράταξή μας Ώρα Πατρών στο Δημοτικό συμβούλιο από το 2021.

Τον Μάιο του 2021 η παράταξή μας είχε επισκεφθεί τα αντλιοστάσια που κατασκευάζονταν σε Ροΐτικα ,Βραχναίικα είχε συνομιλήσει με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και είχε τοποθετήσει αφίσα με τη λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (επισυνάπτεται).

Είχαμε αναδείξει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να κατασκευαστούν αντλιοστάσια που δεν θα αλλοιώνουν το περιβάλλον, την ομορφιά και το φυσικό κάλος της κάθε περιοχής και βεβαίως δεν θα ήταν πάνω στο κύμα!

Προτείναμε να γίνει υπογειοποίηση των αντλιοστασίων όπως σε άλλες πόλεις ΔΕΥΑ (Χαλκίδα, Θήρα κ.α) με ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής.

Η Δημοτική αρχή δυστυχώς δεν ακούει..

Έτσι λοιπόν, κατασκευάζει τερατουργήματα στην πόλη σε βάρος της ποιότητας της ζωής των πολιτών».