Πάτρα – Ανάπλαση Προσφυγικών: Σκόνη και ζέστη στα αρνητικά των εργασιών

Φυσικό επακόλουθο είναι οι περίοικοι να αντιμετωπίζουν καθημερινά την έντονη σκόνη και να μην τολμούν να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους

Πάτρα

Εντονα είναι τα παράπονα που φτάνουν στην «Πελοπόννησο» από κατοίκους των Προσφυγικών, που βλέπουν μεν τις εργασίες ανάπλασης να αλλάζουν τη γειτονιά τους, αλλά διαπιστώνουν την αργή πρόοδο των εργασιών που «κρατά» την περιοχή σε κατάσταση εργοταξίου.

Φυσικό επακόλουθο είναι οι περίοικοι να αντιμετωπίζουν καθημερινά την έντονη σκόνη και να μην τολμούν να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους. Επιπλέον, ο εργοταξιακός χώρος των Προσφυγικών έχει δημιουργήσει αρκετές «παγίδες» σε ηλικιωμένους συμπολίτες που ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα επειδή έχει αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω των υλικών.

Παράλληλα, η περίοδος καύσωνα που διανύουμε δεν ευνοείται από το γεγονός πως έχουν κοπεί αρκετά δέντρα. Το αποτέλεσμα είναι να έχει χαθεί η σκιά και η φυσική δροσιά που προσέφεραν οι μουριές της περιοχής.

Σε αρκετά σημεία, όπως στους δρόμους πέριξ του γηπέδου των Προσφυγικών αλλά και όπου αλλού έχουν ξεκινήσει εργασίες, οι περίοικοι δεν διακρίνουν εξέλιξη αλλά αμμόλοφους.

Την ίδια ώρα, οι περίοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, αφού γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές των εργολάβων που έχουν αναλάβει τις αναπλάσεις.

Στο δια ταύτα, όλοι περιμένουν πως η περιοχή θα γίνει σαφώς καλύτερη με την ολοκλήρωση των έργων, όμως μέχρι τότε γνωρίζουν ότι θα δεινοπαθήσουν αφού τα πράγματα δεν κυλούν όσο ομαλά θα ήθελαν…

Διαβάστε επίσης:

Οι έξι αλλαγές που έρχονται από το φθινόπωρο σε συντάξεις και ασφαλιστικό

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ – Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν, έχω πάρει τις αποφάσεις μου

Ενόργανη Γυμναστική: Πρωταθλήτρια καταγγέλλει ομοσπονδιακό προπονητή για απόπειρα βιασμού

FBI: Αμφιβολίες για το αν η σφαίρα χτύπησε τον Ντόναλντ Τραμπ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού, πού θα εκδηλωθούν μπουρίνια και καταιγίδες, η πρόγνωση για την Πάτρα