Πάτρα: Αργοπορημένες προσλήψεις του Δήμου στα νεκροταφεία

Με νέα παρέμβαση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σβόλη, Φίλιππος Οικονόμου ρίχνει ευθύνες για αυτή την κατάσταση στη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησε να κινήσει τις διαδικασίες για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού.

Πάτρα
Τις ειδικές συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα δημοτικά κοιμητήρια της Πάτρας από τον περασμένο Μάρτιο παρουσίασε η «Πελοπόννησος» τις προηγούμενες ημέρες, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού έχει δοθεί εντολή να τελούνται καθημερινά έως τρεις κηδείες στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο και τρεις ακόμα συνολικά στο Β’ Κοιμητήριο και στα νεκροταφεία Παραλίας και Σουλίου.

Για το θέμα είχε μιλήσει στην «Π» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σβόλη, Φίλιππος Οικονόμου, και είχε επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει. Μετά την απάντηση του αντιδημάρχου Μιχάλη Αναστασίου, ο κ. Οικονόμου επανήλθε. Ο αντιδήμαρχος είχε τονίσει ότι αυτή η νέα συνθήκη οφείλεται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και πως η καθυστέρηση για την τέλεση κηδειών φτάνει έως τις δύο ημέρες.

Με νέα παρέμβαση, ο κ. Οικονόμου ρίχνει ευθύνες για αυτή την κατάσταση στη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησε να κινήσει τις διαδικασίες για έκτακτες προσλήψεις προσωπικού.

Πάτρα«Πέρυσι είχαν γίνει νωρίς οι διαδικασίες από τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ φέτος η αρχή έγινε στις 31 Μαρτίου, επομένως καθυστέρησαν οι προσλήψεις με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικά, οι εγκρίσεις για τις προσλήψεις ήρθαν στις 6 Ιουνίου, άρα άργησαν. Πρόκειται για μία ανταποδοτική υπηρεσία προς τους πολίτες και ο Δήμος οφείλει να είναι συνεπής. Επίσης, έχουν φτάσει σε μένα παράπονα πολιτών που λένε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρείται το όριο των τριών κηδειών. Δηλαδή σαν να γίνονται εξυπηρετήσεις. Επιπλέον, σε άλλους δήμους υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα για να γνωρίζουν τα γραφεία τελετών που και πότε υπάρχει διαθέσιμο κενό. Πήγα προσωπικά στο Β΄ Κοιμητήριο και ζήτησα τους καταλόγους κηδειών, αλλά δεν μου τους έδωσαν. Πώς θα κάνω έλεγχο ως δημοτικός σύμβουλος, αν κολλάμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες; Μετά από παράπονα πολιτών ζήτησα να ενημερωθώ με ποιον τρόπο γίνονται οι κηδείες. Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα μπορούσαν να γίνονται παρεμβάσεις άνωθεν για να γίνονται παραπάνω κηδείες. Μου μετέφερε η προϊσταμένη ότι γίνονται κατ’ εξαίρεση αν πρόκειται για κάποιον νέο σε ηλικία ή θέλει να φύγει στο εξωτερικό κάποιος συγγενής». τόνισε ο κ. Οικονόμου στην «Π» .