Φωτήλας «καλεί» Πελετίδη για το Καρναβάλι, ο Αχαιός υφυπουργός Πολιτισμού υλοποιεί τη δέσμευσή του

Ο αχαιός υφυπουργός Ιάσων Φωτήλας καλεί τον δήμαρχο στην Αθήνα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του θεσμού.

Φωτήλας Ο Ι. Φωτήλας περιμένει τις προτάσεις του Δήμου

Την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη θα δεχθεί ο αχαιός υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας στο γραφείο του τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, με αντικείμενο της συζήτησής τους την καλύτερη προετοιμασία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η ακριβής ημέρα και ώρα της συνάντησης ίσως και να ανακοινωθεί εντός της σήμερον, το βέβαιο δε είναι ότι πρόκειται να γίνει σε πνεύμα συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν να προσβλέπουμε σε αναβάθμιση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάσων Φωτήλας στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μιλώντας στον «Πελοπόννησος FM 104,1», διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν 4 εκ. ευρώ στη διάθεση του Πατρινού Καρναβαλιού, αρκεί να κάνει η αυτοδιοίκηση την δουλειά που πρέπει».

Και όντως το ποσό που ανέφερε ο υφυπουργός προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα εκταμιευθεί υπό την αυτονόητη, βέβαια, προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα επιδείξει ετοιμότητα για την απορρόφηση του εν λόγω ποσού, που αφορά την προβολή και άλλες παρεμφερείς δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μιλώντας χθες στην «Πελοπόννησο» ο Ιάσων Φωτήλας υπογράμμισε ότι «θα τεθεί έγκαιρα στον κ. δήμαρχο όλο το πλαίσιο των απαιτούμενων υποχρεώσεων της δημοτικής αρχής (προτάσεις, μελέτες, εμπλεκόμενες υπηρεσίες κ.λπ.), με απώτερο στόχο να πετύχουμε το μάξιμουμ της απορρόφησης, που θ’ αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο της αναβάθμισης του Πατρινού Καρναβαλιού».

Πέραν του κ. δημάρχου η πρόσκληση για τη συνάντηση εργασίας αφορά και τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Παύλο Σκούρα, καθώς και τους τεχνικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, με πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική και ολοκληρωμένη συζήτηση για την άψογη οργάνωση του Καρναβαλιού.

Στην ίδια συνάντηση προβλέπεται και «άνοιγμα» της ατζέντας των θεμάτων που θα τεθούν από τον δήμαρχο, προκειμένου να έχει ο υφυπουργός σφαιρική και πλήρη ενημέρωση που θα του επιτρέψει να προσδιορίσει χρονικά τις επόμενες παρεμβάσεις του σε πολιτιστικά ζητήματα της πόλης (π.χ. θέατρο «Απόλλων», παράρτημα Πανεπιστημίου κ.ά.)