Ποιος είναι ο Αιγιώτης καρδιολόγος που έσωσε 62χρονο σε παραλία

Σωτήρια η επέμβαση του Καρδιολόγου του Νίκου Σπηλιόπουλου, για 62χρονο σε παραλία στην Κουρούτα Ηλείας.

καρδιολόγος

Τον όρκο του Ιπποκράτη τιμησε για ακόμα μια φορά ο Αιγιώτης καρδιολόγος Νίκος Σπηλιόπουλος, ο οποίος την Κυριακή το πρωί 28/07/2024, βρισκόταν για μια σύντομη απόδραση στην παραλία της Κουρούτας στην Ηλεία, όταν άκουσε να φωνάζουν «έναν γιατρό!».

Ένας άνδρας 62 ετών με γνωστό πρόβλημα στην καρδιά του, έχασε τις αισθήσεις του και οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν. Αμέσως ο κ. Σπηλιόπουλος, σε συνεργασία με μια γιατρό εντατικολόγο από Αθήνα που ήταν επίσης στην παραλία, έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον ασθενή και χρησιμοποίησε και απινιδωτή που ήταν διαθέσιμος στο σημείο, επαναφέροντας τον άνθρωπο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 62χρονο αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ακολούθως στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στο περιστατικό ήταν μάλιστα μάρτυρες και αιγιώτες, που βρίσκονταν εκδρομή στην Κουρούτα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κ. Σπηλιόπουλος σώζει ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο. Είναι εξάλλου νωπή η μνήμη του περιστατικού που αντιμετώπισε σε συνεργασία με τον επίσης καρδιολόγο και συνεργάτη του  Γιώργο Αγγελόπουλο, όταν το 2019, επιστρέφοντας από συνέδριο και στην αεροπορική διαδρομή Λισαβόνα-Ζυρίχη, κράτησαν στη ζωή μια επιβάτιδα που προσβλήθηκε από έμφραγμα την ώρα της πτήσης. Με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή τους, οι δύο γιατροί τότε επανάφεραν τη γυναίκα στη ζωή και σταθεροποίησαν την κατάστασή της. Η περιπέτεια έληξε στο έδαφος: Το αεροπλάνο έκανε άμεση προσγείωση. Η γυναίκα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και τελικά διέφυγε τον κίνδυνο.

Πηγή: filodimos.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: 40αρια ξανά από σήμερα, πότε θα υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Ισραήλ: «Σκληρή» απάντηση διεμήνυσε μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό του Γκολάν

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Διευρύνωνται τα κριτήρια ευαλωτότητας, τι πρόβλέπεται

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Δημοσιεύθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Ακρίβεια: Αποκλιμάκωση τιμών στα σούπερ μάρκετ «βλέπει» το ΙΕΛΚΑ

Κατερίνη: Ανασύρθηκε νεκρός από τις γραμμές του ΟΣΕ