Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο  απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

Τον απολογισμό παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Έκθεση πεπραγμένων Α΄ εξαμήνου 2024 , που αποτελεί νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου 2024.

Η Περιφερειακή Επιτροπή , αποτελεί ένα συλλογικό, συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο με ενισχυμένο ρόλο, καθώς, πέρα από τις οικονομικές αρμοδιότητες , παρακολουθεί την εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου πραγματοποιήθηκαν 27 συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής στις οποίες ελήφθησαν 929 αποφάσεις.

Τον απολογισμό παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και τη γραμματέα αυτής, για την άψογη συνεργασία τους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων γίνονται διεξοδικές συζητήσεις και δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ανάπτυξη τυχόν ερωτήσεων και για την τοποθέτηση όλων των μελών και γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το 81,05% των αποφάσεων έχουν ψηφιστεί ομόφωνα .

Ο κ. Μπονάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρέθεσε τον πλήρη πίνακα των αποφάσεων που ελήφθησαν με τον τίτλο θέματος, τρόπο λήψης απόφασης καθώς και τον ΑΔΑ του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ξέσπασμα Πυροσβεστών κατά Δήμου για τη φωτιά στο Γηροκομειό

Στα όρια κατάρρευσης οι Αχαιοί πυροσβέστες, καταγγελίες για «κατάχρηση επιφυλακών»

Αχαΐα: Δεν βγάζουν καλοκαίρι οι Πυροσβέστες, αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Π» για τη φωτιά στο Γηροκομειό

Φωτιά στην Πάτρα: Πως σώθηκε το μοναστήρι της Γηροκομίτισσας, τι έγινε με την Εικόνα της Παναγίας ΦΩΤΟ

Φωτιά Γηροκομειό: Ορίστηκε πραγματογνώμονας, νέο πρόσωπο στο «κάδρο» των υπόπτων