Ηλεία: Συγκινητική πρωτοβουλία κατοίκων της Αετοράχης για την πυροπροστασία του χωριού τους

Η κοινότητα κατασκεύασε, με το υστέρημα περίπου τριάντα ατόμων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, μια μεγάλη δεξαμενή χωρητικότητας σχεδόν 3,5 τόνων νερού.

πρωτοβουλία

Νέοι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας Αετοράχης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εμπνεύστηκαν μια πρωτότυπη ιδέα και με σωστό σχεδιασμό και την προσφορά από όλους τους πολίτες της κοινότητας την υλοποίησαν.

Βλέποντας τις καταστροφικές φωτιές όλα αυτά τα χρόνια να αφανίζουν μεγάλες εκτάσεις της Ηλείας, οι νέοι της Αετοράχης σκέφτηκαν τη δημιουργία ενός μηχανισμού πρώτης αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Αν και δεν βρήκαν την ανταπόκριση που επιθυμούσαν από τη δημοτική αρχή για τη δωρεά των απαραίτητων αντικειμένων, αυτό τελικά δεν στάθηκε εμπόδιο.

Η κοινότητα κατασκεύασε, με το υστέρημα περίπου τριάντα ατόμων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, μια μεγάλη δεξαμενή χωρητικότητας σχεδόν 3,5 τόνων νερού. Παράλληλα, αγόρασαν μια μηχανή πυρόσβεσης 7 ίππων με δυνατότητα να προσφέρει μέχρι και 3 παροχές νερού με μεγάλη πίεση.

πρωτοβουλία

Πυροσβεστική και κάτοικοι παρακολουθούν το έργο με την αποθήκευση νερού

Τόσο η δεξαμενή, όσο και η μηχανή πυρόσβεσης έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ρυμούλκα, η οποία μάλιστα είναι τοποθετημένη σε συγκεκριμένο σημείο που είναι προσεγγίσιμο από τους ανθρώπους που αποτελούν την ομάδα πυρόσβεσης της κοινότητας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε ετοιμότητα βρίσκονται ακόμα τέσσερις δεξαμενές χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία και οι οποίες θα συμπληρώνουν τη μεγάλη δεξαμενή έως ότου φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης έδωσε πρωτίστως τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο και τους κατοίκους για την υλοποίηση μιας αξιέπαινης προσπάθειας και τόνισε πως είναι σημαντικό για την κοινότητα να υπάρχει ένας πρώτος χρόνος επέμβασης μέχρι και την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων. Μεταξύ άλλων, έθεσε και τον εαυτό του στη διάθεση των κατοίκων σε θέματα εκπαίδευσης.

Έχουμε δημιουργήσει επίσης μια εθελοντική ομάδα 15 μελών που έχει αναλάβει την περιφρούρηση του χωριού, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Τάσος Αντωνακόπουλος, πρόεδρος της κοινότητας. Η ομάδα αυτή εκπαιδεύεται συνεχώς με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, πρόσθεσε.

Πηγή: ertnews.gr