Πάτρα – Καστελόκαμπος: Φόβοι και ερωτήματα για φρεάτιο αποχέτευσης

Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στον μικρό δρόμο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, αλλά…

Καστελόκαμπος Ο φακός της «Π» είχε καταγράψει ζημιές κατά τη θεομηνία της 30ης Νοεμβρίου 2021

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και λουόμενοι στην περιοχή του Καστελοκάμπου παρατηρώντας το φρεάτιο-συλλέκτη που υπάρχει στην παραλία και συγκεκριμένα στο τέλος της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Εκεί, πριν από περίπου μία δεκαετία είχαν εκτελεστεί εργασίες ώστε να αποκτήσει η περιοχή αποχετευτικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των εργασιών, είχε σχεδιαστεί να τοποθετηθεί στη γωνία που τελειώνει η Κοιμήσεως Θεοτόκου ο εν λόγω συλλέκτης λυμάτων. Εκείνη την εποχή, η παραλία της περιοχής δεν είχε υποστεί διάβρωση, αλλά ούτε και είχε χτυπηθεί από τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας όπως συνέβη τον Νοέμβριο του 2021.

Εκτοτε, οι περίοικοι είδαν τον υπόγειο συλλέκτη λυμάτων να αποκόπτεται από το έδαφος, εν μέσω γενικών καταστροφών που είχαν καταγραφεί στην περιοχή.

Οπως μεταφέρουν στην «Πελοπόννησο» περίοικοι, έγιναν τα απαραίτητα αιτήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν να «φέρουν» ξανά προς το δρόμο τη δεξαμενή λυμάτων που είχε μεταφερθεί προς τη θάλασσα, όμως και πάλι δεν βρίσκεται στο αρχικό σημείο.

«Το ψάχνουμε το θέμα. Αντί να το βάλουν πιο πάνω στο δρόμο, το έβαλαν μέσα στη ζώνη του αιγιαλού! Πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι μια νέα κακοκαιρία δεν θα το παρασύρει πάλι; Επιπλέον, στον αιγιαλό απαγορεύονται οι κατασκευές. Ποιος επέτρεψε την κατασκευή; Γιατί ο Δήμος δεν το έβαλε στη θέση που προέβλεπε το σχέδιο; Η κτηματική υπηρεσία έδωσε άδεια για την κατασκευή ενός “βόθρου” στον αιγιαλό δίπλα στη θάλασσα;» αναφέρουν περίοικοι στην «Π».

Κανονικά η κατασκευή θα έπρεπε να βρίσκεται στον μικρό δρόμο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, εκεί που είχε κατασκευαστεί από την αρχή. Εκείνη την κατασκευή οι περίοικοι τη θεωρούν «ορθόδοξη», ενώ τώρα εκφράζουν αμφιβολίες που επεκτείνονται και στη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου για την παραλιακή περιοχή.

Μετά την κακοκαιρία του 2021, οι περίοικοι εκτιμούν ότι έχουν εξαφανιστεί οι «υποδοχές αποχέτευσης» που είχαν δημιουργηθεί για τις ιδιοκτησίες που βλέπουν θάλασσα, δηλαδή από την Κοιμήσεως Θεοτόκου μέχρι την παράλληλη οδό Πετμεζά. «Λένε ότι θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις σύνδεσης για την περιοχή σε λίγες ημέρες. Το ξέρουν ότι έχουν εξαφανιστεί οι υπόλοιπες συνδέσεις; Πώς θα πάνε οι συνδέσεις; Μέσα από τον αιγιαλό;» απορούν οι κάτοικοι και ζητούν απαντήσεις από τον Δήμο.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Τι σημαίνει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η απάντηση της Χαμάς

Λογαριασμοί ρεύματος: Κατατέθηκε η τροπολογία, τι προβλέπει

Σέρρες: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αχλαδοχώρι, μεγάλη αναζωπύρωση, μήνυμα 112 τα ξημερώματα

Η Ελλάδα τρομερή ανατροπή, 17-16 το Μαυροβούνιο στα πέναλτι