Ξεκίνησαν τα έργα για το εσωτερικό δίκτυο φυσικού αερίου στην Πάτρα

Έχει, ήδη, κατασκευαστεί δίκτυο 8 χλμ εντός της ΒΙΠΕ και, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια του εξοπλισμού και των δεξαμενών των LNG.

φυσικού

«Το φυσικό αέριο βρίσκει το δρόμο του στην Πάτρα. Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για όλα όσα έχουμε καταφέρει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

Η  ανάπτυξη  υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Πάτρα γίνονται  την Enaon EDA, εκπρόσωποι της οποίας ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχης, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαϊμη για την εξέλιξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της Enaon EDA, πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020), καθώς επίσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

φυσικού

Έχει, ήδη, κατασκευαστεί δίκτυο 8 χλμ εντός της ΒΙΠΕ και, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια του εξοπλισμού και των δεξαμενών των LNG.  Από τη ΒΙΠΕ προς την πόλη της Πάτρας έχει ήδη κατασκευαστεί ο κεντρικός αγωγός σε μήκος 7 χλμ και απαιτούνται άλλα 13 χλμ για να φτάσει στην πόλη.  Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου για το δίκτυο εντός της πόλης που αγγίζει τα 100 χλμ.  Μέσω του δικτύου, εκτιμάται ότι θα τροφοδοτηθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 5.000 καταναλωτές από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, ενώ συνολικά θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης περίπου 30.000 καταναλωτών μέχρι το 2026. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλίες που ανέλαβε και πιέσεις που άσκησε προς κάθε κατεύθυνση κατάφερε να διπλασιάσει τους δυνητικούς καταναλωτές.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που σπάει την ενεργειακή απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργεί προϋποθέσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών. Τα δίκτυα που δημιουργούνται βάζουν τη Δυτική Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη και ταυτόχρονα αποτελούν τις βασικές υποδομές για την επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου από τη Μεγαλόπολη» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φ. Ζαΐμης.

φυσικού

 

  • Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, για τις εργασίες ανάπτυξης δικτύου φυσικού αερίου στην Πάτρα,