Λίβανος: Βρέθηκε η σορός του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Σουκρ, τον οποίο κατονόμασε ως τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ και τον οποίο κατηγόρησε για την επίθεση της 28ης Ιουλίου που άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς ανήλικους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

Φουάντ Σουκρ

Η σορός του διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, γνωστού και ως Χατζ Μοχσίν, εντοπίστηκε κάτω από ερείπια, μετά την επίθεση του Ισραήλ χθες (30.07.2024) στα νότια προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. Αυτό δήλωσαν δύο λιβανέζικες πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Επίσης, όπως αναφέρει η «Jerusalem Post», επικαλούμενη την εφημερίδα An-Nahar του Λιβάνου, «η σορός του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, ενδέχεται να βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του κτιρίου που έγινε στόχος στη Βηρυτό του Λιβάνου, την Τρίτη».

Φουάντ Σουκρ

Επιπλέον, από πηγές του αραβόφωνου «Sky News», αναφέρθηκε ότι «εντοπίστηκε η σορός του ανώτερου στελέχους της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, τον οποίο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι σκοτώθηκε σε απόπειρα δολοφονίας στη Βηρυτό.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δόθηκε μήνυμα στην οικογένειά του».

Στο μεταξύ, μία φωτογραφία του Σουκρ χωρίς ημερομηνία, εμφανίζεται ως καταζητούμενος σε αφίσα που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο προσέφερε 5 εκ. δολάρια σε όποιον έδινε πληροφορίες για τον επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Σουκρ, τον οποίο κατονόμασε ως τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ και τον οποίο κατηγόρησε για την επίθεση της 28ης Ιουλίου που άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς ανήλικους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λιοντάρι ο Θοδωρής Τσελίδης – Θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο!

Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Τι σημαίνει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η απάντηση της Χαμάς

Αλεξάνδρα Νίκα: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού μετά τα δημοσιεύματα για εγκυμοσύνη ΦΩΤΟ

Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες