Λαμία: 47χρονος παρακολουθούσε την πρώην σύντροφό του, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα εναντίον του

Ένοχος κρίθηκε ένας 47χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρώην κοπέλας του.

47χρονος

Ένοχος κρίθηκε ένας 47χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρώην κοπέλας του, την οποία παρακολουθούσε κατά παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες  ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε διαρκώς την πρώην σύντροφό του μετά το χωρισμό τους. Αφού του επέβαλε περιοριστικά μέτρα την πρώτη φορά που αντιλήφθηκε τις πράξεις του, ο 47χρονος παραβίασε για δεύτερη φορά τους όρους της δικαστικής απόφασης, που του απαγόρευαν να πλησιάζει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων. Συγκεκριμένα, φέρεται να τον είδε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου να την παρακολουθεί με το αυτοκίνητό του και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο 47χρονος κάθισε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, προκειμένου να απολογηθεί για τις παραπάνω πράξεις.

Όπως κατέθεσε η ίδια, ο 47χρονος την παρακολουθεί συνέχεια και τον βρίσκει συνεχώς μπροστά της, κάτι που της προκαλεί τρόμο.

Από την πλευρά του ο 47χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν ασχολείται μαζί της και ότι στη Λαμία πηγαίνει (είναι κάτοικος όμορου Δήμου), μόνο για δουλειές.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής και παραβίασης δικαστικής απόφασης και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών και έκτιση μέρους της ποινής, δηλαδή 60 ημερών. Ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του – παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση – με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ κατοικίας του, το 1ο πενθήμερο κάθε μήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κ. Αχαΐα: Ποδηλάτης έπεσε πάνω σε μάνδρα, ακαριαίος ο θάνατός του

Ισραήλ: Ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Μοχάμεντ Νταΐφ, «εγκέφαλο» της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου από την Αχαΐα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για Επίτροπος της Κομισιόν: Συνάντηση με Μητσοτάκη το απόγευμα

Φωτιά στην Εύβοια: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα σε χαράδρα, τραυματίστηκε πυροσβέστης