Στο Μαξίμου ο Απόστολος Τζιτζικώστας: Μοναδική τιμή και ευθύνη

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα στο Μαξίμου.

Τζιτζικώστας

Συνάντηση με τον νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε το απόγευμα της Πέμπτης (1/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρώτος προτείνεται για τη θέση επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση. Αναμένεται πλέον το ποιο χαρτοφυλάκιο θα του ανατεθεί από την Κομισιόν.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για Επίτροπος της Κομισιόν: Συνάντηση με Μητσοτάκη το απόγευμα

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε:

«Να σας ευχαριστήσω θερμά για την απόφασή σας να με προτείνετε ως τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό είναι για μένα -θέλω να το ξέρετε αυτό- μοναδική τιμή και ευθύνη από την εμπειρία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Γνωρίζω καλά ποιες είναι οι προκλήσεις σήμερα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Και βέβαια, η απόφασή σας αυτή συνιστά και μια αναγνώριση του ρόλου και της δυναμικής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, στην οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχετε επενδύσει προσωπικά με πολλά και σημαντικά έργα.

Θέλω να γνωρίζετε και θέλω να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας ότι δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω για την ανάπτυξη και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, υπηρετώντας την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης. Και οδηγός μου, όπως όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτή την πορεία, έτσι και τώρα θα συνεχίσει να είναι η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Σας ευχαριστώ και πάλι, Πρόεδρε».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Κύριε Περιφερειάρχα, αγαπητέ Απόστολε.

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι θα είσαι η πρόταση της Ελλάδος για να αναλάβεις τα χρέη του επόμενου Έλληνα Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, σε ένα πρόσωπο που έχει διαδραματίσει μια σπουδαία πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκλεγμένος Περιφερειάρχης για μια δεκαετία και με πολύ υψηλά ποσοστά, κάτι το οποίο δείχνει μια ευρύτερη πολιτική αποδοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και πιστεύει ότι ακριβώς αυτή η σύνδεση μεταξύ της δυνατότητας να ενώνει κανείς τις τοπικές και περιφερειακές προτεραιότητες με τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιταγές, που καθιστούν ένα πρόσωπο το οποίο έχει όλα τα εχέγγυα να φέρει εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη και εθνικά απαιτητική αποστολή του να είσαι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος στις Βρυξέλλες.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή δύναμη, καλή προετοιμασία στη διαδικασία γιατί υπάρχει, το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, μια απαιτητική διαδικασία ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και νομίζω στο τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε και το χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αναλάβει η πατρίδα μας.

Να θυμίσω ότι είναι αποκλειστικό προνόμιο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κατανομή των χαρτοφυλακίων, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αντανακλά και τη σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει η τελευταία τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον ιδιαίτερο, θα έλεγα γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο που η χώρα μας έχει στα ευρύτερα Βαλκάνια, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οπότε καλή, καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Το λέω, πιστέυω, ερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

Και, τέλος, θα ήθελα να πω και ένα ευχαριστώ στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Έλληνα Επίτροπο, τον Μάριο Σχοινά. Είχαμε πραγματικά μια εξαιρετική συνεργασία σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη, ανοιχτή πρόκληση και για την πατρίδα μας».

 

Πηγή: ΕΡΤnews

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κ. Αχαΐα: Ποδηλάτης έπεσε πάνω σε μάνδρα, ακαριαίος ο θάνατός του

Ιος Δυτικού Νείλου: Στο νοσοκομείο Ρίου κρούσμα, πού εντοπίστηκε στην Αχαΐα, το τσίμπημα που σήμανε συναγερμό

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου από την Αχαΐα

Φωτιά στην Εύβοια: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα σε χαράδρα, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης Λάρισας που ήταν βάρδια τη νύχτα του πολύνεκρου δυστυχήματος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 6ης ημέρας με Ντρισμπιώτη, Ντούσκο, Τσιτσιπά, Χρήστου και πόλο ανδρών