«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αυξήθηκε κατά 9,3% η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο

Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.

Αεροδρόμιο

Η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατά 9,3% τον Ιούλιο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 αποτελεί μια ενθαρρυντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία γενικότερα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους 7 μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το newsit, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των 7 πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.

 

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Το Ιράν εξέδωσε Notam – Πλησιάζουν τα αντίποινα στο Ισραήλ

Διδυμότειχο: Συνελήφθη o 32χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την σύντροφό του, τι ομολογεί σε βίντεο στο Tik Tok

Καταρρέουν οι διεθνείς αγορές: «Βουτιά» στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του Nikkei

Σκηνές αγωνίας στην Πλαζ: Οταν οι διασώστες χρειάστηκαν… διάσωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου!