Κύπρος: Απήγαγε και βίασε 13χρονη στην Αγία Νάπα

Τον κυνηγούν Τούρκοι και δεν θέλει να εκδοθεί στην Κύπρο

Κύπρο

Ένας νεαρός άνδρας κατηγορείται για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 13χρονης στην Αγία Νάπα, με τον κατηγορούμενο να μη θέλει να εκδοθεί στην Κύπρο, επειδή τον κυνηγούν Τούρκοι λόγω της καταγωγής του.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος Mohammed Latifi έκανε διακοπές στην Κύπρο το 2023, όταν γνώρισε το ανήλικο κορίτσι σε παραλία του νησιού, έγραψε δημοσίευμα του sigmalive.com. Εκεί, φέρεται να απήγαγε και να βίασε την 13χρονη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη στην Αγγλία, όπου πήγε ως παράτυπος μετανάστης.

Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους, επειδή έχει κουρδική καταγωγή», με τον δικαστή να απορρίπτει το αίτημα, αναφέροντας ότι «εάν έτσι έχει η κατάσταση, γιατί πήγες στην Κύπρο για διακοπές πέρσι;». Επίσης, άναψε «πράσινο φως» στο αίτημα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για την έκδοση του στην Κύπρο.

Ο 19χρονος πλέον βρίσκεται ελεύθερος με εγγύηση, καθώς άσκησε έφεση στην απόφαση για έκδοσή του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Βρετανίας, «ο ύποπτος πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ασυνόδευτος, ως παράνομος μετανάστης που μεταφέρθηκε σε φορτηγό. Του δόθηκε άδεια πέντε ετών για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο από το Ιράν».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη αλλά αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού.