SOS από τους κρεοπώλες λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά και η μετακίνηση των ζώων έχει απαγορευτεί

κρεοπώλες

Το πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν ενόψει του Δεκαπενταυγούστου οι κρεοπώλες είναι πολύ σοβαρό. Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά, η μετακίνηση των ζώων έχει απαγορευτεί με στόχο ελεγχθεί η διασπορά της πανώλης των αιγοπροβάτων και την ίδια ώρα κρεοπωλεία, ψητοπωλεία και ταβέρνες προσπαθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο larissanet.gr, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας, Ευάγγελος Ρίζος «σημείο “κλειδί” για τα κρεοπωλεία της Λάρισας είναι ο Δεκαπενταύγουστος.

 «Ερχόμαστε αντιμέτωποι σε ακόμα μία δύσκολη περίπτωση που είναι η πανώλη των αιγοπροβάτων. Μετά από τόσες κρίσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και αυτή» επεσήμανε.

«Εμείς ακόμα ως κρεοπώλες δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος και τη ζημία που μπορεί να έχει φέρει και στα δικά μας καταστήματα. Σίγουρα αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο για την ώρα είναι οι κτηνοτρόφοι και ο πρωτογενής τομέας. Λόγω των καιρικών συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες, βλέπουμε τον κόσμο να επιλέγει τις παραλίες, άρα δεν έχουμε δεχθεί μεγάλη επιφόρτιση και ζήτηση σε πρόβειο και αρνί», συμπλήρωσε ο κ. Ρίζος.

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε κι εμείς το Δεκαπενταύγουστο, που εθιμοτυπικά είναι σε πρώτη ζήτηση το αρνί και το πρόβειο κρέας. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα σφαγεία, αλλά κι αν υπάρξει άρση μετακίνησης» δήλωσε και τόνισε πως αν συνεχιστούν οι απαγορεύσεις, είναι θέμα χρόνου να επηρεαστεί συνολικά η λειτουργία της αγοράς.