“Πάτρα Ενωμένη”: Στις 5 Αυγούστου θέσαμε τη Δημοτική Αρχή προ των (πολλών) ευθυνών της

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πάτρα

Μία σειρά ζητημάτων έθεσε η παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: “Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 5/8/2024, μεταξύ άλλων:

Ασκήσαμε κριτική επειδή η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβλέψει, με την ευκαιρία των αναπλάσεων και εργασιών στους δρόμους του αστικού κέντρου, την αντικατάσταση του παλαιού παντορροϊκού αποχετευτικού δικτύου (κοινό δίκτυο για λύματα και όμβρια ύδατα). Να υπενθυμίσουμε ότι το παλαιό δίκτυο είναι μία από τις αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και της δυσοσμίας που κατά περιόδους παρατηρούνται. Οφείλει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να προβλέπει ότι έργα που ταλαιπωρούν τους πολίτες θα πρέπει να περαιώνονται ολοκληρωμένα, χωρίς την ανάγκη νέων παρεμβάσεων για τα αυτονόητα. Είναι ευκαιρία να κατασκευαστούν ξεχωριστά δίκτυα συλλογής λυμάτων και ομβρίων υδάτων ταυτόχρονα με τα έργα ανάπλασης.

Ήμασταν η μοναδική παράταξη που δεν υπερψήφισε την έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Β΄ τριμήνου του έτους 2024. Οι δαπάνες που αφορούν τα έργα, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ανήλθαν στα 3.512.412,21 € έναντι 81.348.607,02 € που είχαμε προϋπολογίσει (ποσοστό 4,32%). Λιγότερα κατά περίπου 1.000.000,00 € σε σχέση με το 2023. Χρήματα που προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Δικαιωθήκαμε που είχαμε ισχυριστεί ότι ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει τους συμβασιούχους εργαζομένους των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, διότι θα είχε περισσότερα έσοδα το 2024 από οφειλές προηγούμενων οικονομικών ετών. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 εισπράξαμε περίπου 1.000.000 € περισσότερα από το 2023. Είναι οι οφειλές που η Δημοτική Αρχή απέστειλε, χωρίς καμία ειδοποίηση, στις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους για είσπραξη. Είναι τα χρήματα των πολιτών που ο Δήμαρχος διατυμπάνιζε προεκλογικά ότι δεν θα τα εισπράξει.

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να δοθεί λύση στο πρόβλημα εύρεσης γραφείων των δημοτικών παρατάξεων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στο παρελθόν. Η απάντηση ήταν θετική”.