6η ΥΠΕ: Αναλαμβάνει ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο δύσκολος φάκελος και τα αιτήματα

Απομένει το ΦΕΚ για τη διαδοχή Καρβέλη από Θεοδωρόπουλο. Κομβική η επιλογή των υποδιοικητών.

 

6η ΥΠΕ
Θέμα ωρών είναι πλέον η παραλαβή του ιδιαίτερα βαρύ φακέλου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο. Πιθανόν και σήμερα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο διορισμός του και αμέσως μετά θα παραλάβει τη διοικητική σκυτάλη από τα χέρια του νυν διοικητή Γιάννη Καρβέλη.

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» μαζί του, ο κ. Θεοδωρόπουλος επιφυλάχθηκε να προβεί σε κάποια δήλωση, σημειώνοντας ότι αναμένει να έχει και την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ώστε να λάβει τις σχετικές κατευθύνσεις για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το τηλέφωνο του κ. Θεοδωρόπουλου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από φορείς που του θέτουν διάφορα ζητήματα που θα πρέπει να επιλύσει. Ο ίδιος φέρεται να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Αλλωστε η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη διοίκηση του «Αγίου Ανδρέα» θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό στο νέο του μέτωπο.

Στοίχημα αποτελεί βέβαια και η κατάλληλη επιλογή υποδιοικητών. Κι αυτό το υπογραμμίζουμε διότι μέχρι σήμερα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, με πιο αξιοσημείωτη την περίπτωση του Δημήτρη Κωστακιώτη που επιτέλεσε τα καθήκοντά του στο ακέραιο- οι υποδιοικητές της ΥΠε είχαν διακοσμητικό ρόλο, με αποτέλεσμα όλο το βάρος ακόμα και για τα πιο απλά θέματα να το επωμίζεται ο διοικητής. Δεν είναι τυχαίο που ο νυν διοικητής Γιάννης Καρβέλης την ίδια μέρα μετακινούνταν από την Πάτρα στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο και όπου αλλού υπήρχε μέτωπο ανοικτό.

Ειδικότερα, στην αρμοδιότητα της 6ης ΥΠΕ που επεκτείνεται στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά είναι 27 νοσοκομεία, 92 Κέντρα Υγείας, 36 ΤΟΜΥ, 529 Περιφερειακά Ιατρεία.

Όπως και στην περίπτωση των διοικητών, η εξάδα των υποδιοικητών για κάθε μία από τις επτά ΥΠΕ διαμορφώθηκε μετά και τις συνεντεύξεις που κλήθηκαν να δώσουν οι υποψήφιοι. Πλέον η επιλογή των δύο για κάθε ΥΠΕ είναι στην κρίση του υπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, για τις 21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών εξετάστηκαν 60 ενστάσεις και από αυτές έξι έγιναν δεκτές και οκτώ εν μέρει δεκτές. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 107 συνεντεύξεις.

Διαβάστε επίσης:

 

Τι καιρό θα έχουμε ως το Δεκαπενταύγουστο, πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες μέρες

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Οι 18 που θα είναι ανοικτοί για το κοινό στις 18 Αυγούστου

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς

Αχαΐα: Φόβοι εξάπλωσης πανώλης στις τιμές κρέατος και τυριού, ξεμένει η αγορά από ελληνικά αιγοπρόβατα, ακριβότερα τα εισαγωγής