Οι 6 κυρίες που στηρίζει ο Βαγγέλης Λιόλιος στις εκλογές της ΕΟΚ για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος προχώρησε σε μια προσωπική δήλωση στήριξης μιας 6άδας κυριών που “ψηφίζει” για τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, οι οποίες θα εργαστούν στο πρόγραμμα Ανάπτυξης του γυναικείου μπάσκετ.

ΕΟΚ Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος

Οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πλησιάζουν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος προχώρησε σε μια προσωπική δήλωση με την οποία εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του σε 6 κυρίες που μπορούν να εργαστούν για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ στη χώρα μας μέσα από το επόμενο Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις προτεινόμενες βρίσκεται και η πατρινή Νικολίτσα Κωστοπούλου, με επιτυχημένη θητεία τα τελευταία χρόνια και στις διοικήσεις του ΠΕΑΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας:

“Χαιρετίζω την απόφαση του Υπουργού αθλητισμού που στο πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής και των δύο φύλων στις Διοικησεις των Ομοσπονδιών νομοθέτησε την υποχρεωτικότητα  της συμμετοχής κατά τουλάχιστον 33%. Σύμφωνα με αυτό, η πρόταση μου προς τα Σωματεία για τις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου ως προς τις γυναίκες που θα επιθυμούσα να τις τιμήσετε με τη ψήφο σας καθώς θεωρώ πως έχουν τη διάθεση, την ικανότητα και την απαραίτητη εμπειρία, ενώ παράλληλα σηματοδοτούν τη κατεύθυνση και την έμφαση της ΕΟΚ στα επόμενα χρόνια προς συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης, είναι οι εξής:

1) Ενδυνάμωση στο ρόλο της γυναίκας μέσω της τεχνογνωσίας από τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Γυναικών στη Fiba Europe και την έμπρακτη υποστήριξη στον πυλώνα της FIBA «Οι γυναίκες στο μπάσκετ» για το 2023-2027.  Έμφαση στη διπλή καριέρα των αθλητών και αθλητριών με ταυτόχρονη πανεπιστημιακή εκπαιδευση και ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η πλέον κατάλληλη εκπρόσωπος που το έχει δείξει έμπρακτα με την ιστορία της και που συνεχίζει να το κάνει είναι η Διεθνής αθλήτρια και πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στο ΔΣ της ΕΟΚ, η κ. Άννη Κωσταντινίδου.

2) Έμφαση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα κοριτσιών και υποστήριξη των τοπικών Σωματείων. Η πλέον κατάλληλη υποψήφια που σηματοδοτεί τη κατεύθυνση της ΕΟΚ προς αυτό το πυλώνα είναι η πρώην αθλήτρια και επί σειρά ετών σημαντική παράγοντας τόσο σε επίπεδο Σωματείων όσο και σε επίπεδο Ένωσης, η κ. Ελισάβετ Χατζηαγγελή – Φάσουρα (Μελος του ΔΣ και στην εκτελεστική θέση της Ταμια στην ΕΣΚΑ)

3) Έμφαση στις Γυναικείες Εθνικές ομάδες με προμετωπίδα την Εθνική ομάδα γυναικών. Η πλέον κατάλληλη υποψήφια που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΕΟΚ προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η πρώην αρχηγός  της Εθνικής ομάδας γυναικών και Ολυμπιονίκης , η κ. Σοφία Κλιγκοπούλου.

4) Έμφαση στην εξωστρέφεια και στη Διεθνή διάσταση του μπάσκετ γυναικών. Η πλέον κατάλληλη εκπρόσωπος είναι η πρώην Ολυμπιονίκης αθλήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών και πρέσβειρα του NBA στην Ευρώπη, η κ. Αναστασία Κωστάκη.

5) Εμφαση στον σχολικό αθλητισμό και την προσχολική ηλικία (μέσω της σύνδεσης του Fan Basket, Mini Basket και 3Χ3 schools με τον σχολικό αθλητισμό), καθώς και κοινωνικές δράσεις του αθλητισμού που έχουν στόχο την ισότητα, τη συμπερίληψη καθώς και την εξάλειψη της έμφυλης βίας και κάθε μορφής βίας στον αθλητισμό. Η πλέον κατάλληλη υποψήφια που σηματοδοτεί το κεντρικό ρόλο που θα έχουν τέτοιες δράσεις σε όλα τα Σωματεία είναι η Πρόεδρος του ΓΣ Παλλήνης και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Ηλικίας και Οικογένειας του Δήμου Παλλήνης η Δικηγόρος κ. Τριανταφυλλιά Δασκαλάκη.

6) Έμφαση στη Διοικητική οργάνωση και στο ρόλο των γυναικών στη Διοίκηση μεγάλων Οργανισμών καθώς και στη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων. Η υποψήφια που δείχνει τη σημαντικότητα αυτής της διάστασης είναι η πρώτη αναπληρωματική γυναίκα Σύμβουλος της ΕΟΚ στις προηγούμενες εκλογές και επί σειρά ετών Υπεύθυνη Διοικητικού τομέα σε μεγάλους Δημόσιους Οργανισμούς καθώς και μέλος στη Διοίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων η κ. Νικολίτσα  Κωστοπούλου.

Αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες που με ήθος, σεβασμό και διάκριση διαπρέπουν η κάθε μία στον τομέα τους και σηματοδοτούν τους 6 πυλώνες ανάπτυξης του μπάσκετ, με έμφαση στο μπασκετ γυναικών στα επόμενα 4 χρόνια της ΕΟΚ προτείνω σε όλα τα Σωματεία να τις στηρίξουν με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ της 15ης Σεπτεμβρίου”.