Ρέθυμνο: Νέο 112, μετά τους οικισμούς Αποδούλου και Αγία Παρασκευή εκκενώνεται και το Βαθιακό

Νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

112 Φωτογραφία αρχείου

Νεότερες πληροφορίες :

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμού εστάλη από το 112 για την φωτιά που μαίνεται στο Ρέθυμνο.

Κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του προειδοποιητικού μηνύματος ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή Βαθιακό και να κατευθυνθούν προς τον Πλάτανο.

«Ενεργοποίηση Ρέθυμνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαθιακού απομακρυνθείτε προς Πλάτανο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

Αρχική ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Αμαρίου.

Πριν από λίγο εστάλη δεύτερο μήνυμα από το 112, λόγω της αναζωπύρωσης που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Καλεί τους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να απομακρυνθούν άμεσα προς Φουρφουρά.

Νωρίτερα ήχησε στις 12:10 ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης Αμαρίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από κοινού συνδράμουν και οι εθελοντικές ομάδες, καθώς και τα μηχανήματα έργου από τους ΟΤΑ καθαρίζοντας και δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Στις 12:50 δόθηκε εντολή για απομάκρυνση από το χωριό Αγία Παρασκευή με κατεύθυνση προς Μάνδρες.

Στο σημείο επιχειρούν 222 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων, 47 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αναζωπυρώνουν τη φωτιά.

Το στοίχημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να σβήσουν κάθε μικρή εστία, που σιγοκαίει και προκαλεί συνεχείς αναζωπυρώσεις, επικίνδυνες να ξεφύγουν ανά πάσα στιγμή.

&nbsp