Τέλος εποχής για τον Γιάννη Μαντέκα, έριξε αυλαία στην καριέρα του!

Μαντέκα

Μετά από ένα ταξίδι σχεδόν 20 ετών έφτασε η ώρα ώστε ο 39χρονος πατρινός βολεϊμπολίστας Γιάννης Μαντέκας να ρίξει αυλαία στην σπουδαία καριέρα του και να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.
Ποιος θα φανταζόταν ότι ο νεαρός αθλητής που έκανε τα πρώτα του βήματα από τις ακαδημίες βόλεϊ του Απόλλωνα (στο ανοιχτό γήπεδο που βρίσκονται πλησίον στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα) θα αγωνιζόταν σε τόσες πολλές ομάδες, όχι μόνο στην ελλάδα και στο εξωτερικό με την χάρη του να φτάνει στα ΗΑΕ!

Ο πατρινός ασος σε ηλικία 19 ετών πήρε μεταγραφή στην ΕΑΠ η οποία τον βοήθησε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος στην Α1 Εθνική και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Κόροιβο Αμαλιάδας, ΑΕΚ, Καλαμάτα, Μίλωνα, Εθνικό, στο Ντουμπάι με την Αλ Μουχαράκ, στην Κύπρο με την Ανόρθωση, Παναχαϊκή, Παμβοχαικό, στην Ελβετία με την Νάφελς, Κηφισιά και τελευταίος «σταθμός» ήταν η Καλαμάτα 80. Το 2009 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα για το Μεσογειακό Κύπελλο και το 2011 στην Εθνική Ανδρών, ενω τη σεζόν 2013-14 κατέκτησε το Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ και δύο χρόια αργότερα το Κύπελλο Κύπρου με την Ανόρθωση.

Ο Γιάννης Μαντέκας παρότι δέχτηκε πρόταση να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην ομάδα της Μεσσηνίας και παράλληλα είχε πρόταση και από ομάδα της Πάτρας, αποφάσισε να βάλει «τελεία» στην καριέρα του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προπονητική στην όποια άλλωστε ήδη έχει εμπειρία.

Τη νέα σεζόν θα είναι μόνιμα στην Καλαμάτα, όπου θα είναι β΄ προπονητής στην ανδρική ομάδα της Καλαμάτας 80 και παράλληλα πρώτος προπονητής στις γυναίκες του Ακρίτα Καλαμάτας οι οποίες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Ο Γιάννης Μαντέκας μίλησε στην «Πελοπόννησο» και αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να «αποχαιρετήσει» την ενεργό δράση.

«Αποφάσισα να σταματήσω γιατί μου έγινε πρόταση να αναλάβω καθήκοντα προπονητή και έτσι εκτίμηση ότι τώρα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία, οπότε δεν σταμάτησα λόγω ηλικίας» είπε ο Γιάννης Μαντέκας.