Πάτρα: Ξεχάστηκε η γέφυρα της Περιμετρικής που έπεσε

Ένα χρόνο μετά χωρίς χρονοδιάγραμμα στο Προάστειο Πατρών

ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Καμία εξέλιξη στην υποδομή που έπεσε σαν «χάρτινος πύργος»

Ενα χρόνο μετά την κατάρρευση της Γέφυρας στην Περιμετρική του Προαστείου Πατρών και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις εργασίες αποκατάστασης.

«Την υπόθεση χειρίζεται το αρμόδιο Υπουργείο, που έχει την αποκλειστική ευθύνη» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Εργων Βασίλης Γιαννόπουλος. «Το θέμα είχε έρθει πριν από λίγους μήνες και στο περιφερειακό συμβούλιο. Η εικόνα που έχουμε από το υπουργείο Υποδομών είναι ότι υπήρχε θέμα με τον εργολάβο και δυστυχώς δεν μας έχουν δώσει χρονοδιάγραμμα ή χρόνο παράδοσης του έργου. Ελπίζουμε σύντομα να γνωρίζουμε περισσότερα» ανέφερε.

Προβληματισμένοι είναι και οι κάτοικοι της περιοχής, με χαρακτηριστική την επιστολή που έστειλε στην «Π» ο κ. Κ. Δήμος: «Ενώ τους τελευταίους μήνες μαθαίνουμε συνεχώς για την πρόοδο της Πατρών-Πύργου, σε αντίθεση, έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την κατάρρευση της γέφυρας στο Προάστειο και δεν υπάρχει καμία επίσημη ή έστω δημοσιογραφική ενημέρωση για τις εργασίες αποκατάστασης, το χρονοδιάγραμμα, αν έχει υπάρξει καθυστέρηση και στην τελική για το χρόνο παράδοσης στους πολίτες.

Μπορεί για τους περισσότερους χρήστες του δρόμου η μικρής έκτασης στένωση των δύο ρευμάτων να μην προκαλεί πρόβλημα, ωστόσο, όσοι εξυπηρετούνταν από την έξοδο προς Προάστειο, αναγκάζονται εδώ και σχεδόν 13 μήνες να κάνουν κάποια επιπλέον χλμ. μέχρι την έξοδο στο Νοσοκομείο και μετά άλλα τόσα προς τα πίσω με αρκετή κίνηση και φανάρια στο δρόμο από Ρίο, που σημαίνει αρκετό χαμένο χρόνο (για να μην αναφέρουμε τα θέματα κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπής αερίων κ.λπ.). Πόσο ακόμα θα παιδεύονται αυτοί οι πολίτες; Πόσος χρόνος απαιτείται εν έτει 2024 στη χώρα μας για να φτιαχτεί μια γέφυρα 20-30 μέτρων σε έναν κλειστό δρόμο, όταν σε άλλες χώρες θα είχε αποκατασταθεί σε μέρες;».