Ηλεία: Τι λέει η αδελφή του 45χρονου που πέθανε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο

Η Κατερίνα Μακατσώρη που είναι γιατρός, τόνισε ότι ο αδελφός της που είχε πάει στην Αρχαία Ολυμπία για διακοπές, ήταν υγιής και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Συγκλονίζει η αδελφή του 45χρονου που πέθανε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Η Κατερίνα Μακατσώρη που είναι γιατρός, τόνισε ότι ο αδελφός της που είχε πάει στην Αρχαία Ολυμπία για διακοπές, ήταν υγιής και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΕΟΔΥ για κρούσματα Διεισδυτικού Στρεπτόκοκκου: Πέντε τα περιστικά, δύο θανατηφόρα – Σε επιτήρηση για μια ακόμα εβδομάδα η Ηλεία

«Ο αδελφός μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, αντιθέτως ήταν υγιής και είχε έρθει για διακοπές στην περιοχή της Ολυμπίας από την περασμένη Δευτέρα. Όταν ωστόσο διαπίστωσε ότι είχε ενοχλήσεις στο πόδι του, που είχε πρηστεί, έσπευσε στο κέντρο υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας και μάλιστα το επισκέφτηκε δύο φορές» τόνισε η κυρία Μακατσώρη μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς».

«Και τις δύο φορές όμως» όπως υποστηρίζει «του έδωσαν αντιφλεγμονώδη, χωρίς να του συστήσουν περαιτέρω διερεύνηση ή τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Πύργου. Αυτό με προβληματίζει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι, «έχω ζητήσει τα έγγραφα για τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω του δικηγόρου μου και αναμένεται να ακολουθήσω τη νομική οδό για να δικαιωθεί ο αδελφός μου και για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί».

Η ίδια πάντως σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο του Πύργου και ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει και για το γεγονός ότι όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, πρέπει αμέσως να επισκέπτεται τις νοσηλευτικές μας μονάδες».

Και τέταρτο κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει και τέταρτο περιστατικό που εκτιμάται πως είναι και αυτό από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο. Το νέο αυτό περιστατικό είναι κάτοικος του Πύργου ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Ρίο και πιθανολογείται πως θα πάρει άμεσα εξιτήριο.

Πάντως μετά το νέο αυτό περιστατικό τα κρούσματα από το διεισδυτικό στρεπτόκοκκο έχουν ανέβει στα τέσσερα, κάτι που δικαιολογεί και την έλευση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να κάνει προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.