Δια βίου αποκλεισμός από τη FIBA σε προπονητή που μπήκε φυλακή για βιασμό

Κάθισε στον πάγκο της Στελαντζούρα στην κατάκτηση του Adidas Next Generation Tourmanent της Πάτρας τον Μάρτιο του 2022

FIBA

Η FIBA, τιμώρησε παραδειγματικά δύο προπονητές της Στελαντζούρα. Μάλιστα ο ένας έχει ήδη φυλακιστεί για βιασμό ανηλίκου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της FIBA, ο προπονητής Πάολο Τράινο τιμωρήθηκε δια βίου από κάθε ενασχόληση με το άθλημα εξαιτίας «παραβίασης των υποχρεώσεων διασφάλισης και για σεξουαλική κακοποίηση ευάλωτων ομάδων», ενώ ο προπονητής Τζερμάνο Ντ’ Αρκαντζέλι τιμωρήθηκε επίσης με αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το άθλημα εξαιτίας «υποστήριξης ή συγκάλυψης μίας παραβίασης ή απόπειρα παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας».

Οι δύο προπονητές είχαν ήδη τιμωρηθεί σε εθνικό επίπεδο, μετά από την σύλληψη του Τράινο τον Ιούλιο του 2023 για τον βιασμό 13χρονου αθλητή. Ο συγκεκριμένος προπονητής καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη, ποινή την οποία ήδη εκτίει, ενώ το 2000 είχε επίσης απασχολήσει τις αρχές και είχε επίσης φυλακιστεί για παιδική πορνογραφία.

Ο Ντ’ Αρκαντζέλι είχε οδηγήσει την Στελαντζούρα στην κατάκτηση του Adidas Next Generation Tourmanent της Πάτρας τον Μάρτιο του 2022, με την ακαδημία της Ρώμης να έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας. Από αυτή έχουν ξεκινήσει ο Αντρέα Μπαρνιάνι, νούμερο 1 στο NBA Draft 2006, και ο Ματέο Σπανιόλο της Άλμπα Βερολίνου.

sport24.gr