Αντλιοστάσιο Ρομάντζας: Τέλος Σεπτεμβρίου τα ασφαλιστικά των κατοίκων

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε όμως, η ΔΕΥΑΠ έχει το δικαίωμα να προχωρά τις απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

ΡΟΜΑΝΤΖΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Πάγωσαν οι εργασίες λόγω καλοκαιριού

Στις 5 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ από 36 κατοίκους της Εξω Αγυιάς στην Πάτρα, με στόχο να σταματήσει η κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων στην πλατεία της «Ρομάντζας».

Η υπόθεση δε συζητήθηκε και πήρε αναβολή για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε όμως, η ΔΕΥΑΠ έχει το δικαίωμα να προχωρά τις απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ωστόσο, λόγω των αδειών του Αυγούστου, οι εργασίες στο σημείο έχουν παγώσει το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει πρόοδος στο έργο.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι με το αντλιοστάσιο «ακυρώνεται» στην ουσία η χρήση της έκτασης ως πλατεία, ενώ έχουν εκφραστεί επίσης και απορίες σχετικά με την όχληση που θα προκληθεί στην περιοχή από το αντλιοστάσιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Διονύσης Κλάδης έχει ξεκαθαρίσει πως το αντλιοστάσιο δεν θα δημιουργεί οχλήσεις, ήχους και δεν θα ξεφεύγουν οσμές. Ενώ, σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΠ έχει κερδίσει ήδη στο δικαστήριο μία αίτηση για προσωρινή διαταγή ώστε να σταματήσουν οι εργασίες.