Υπουργείο Πολιτισμού: Με άδεια για βόθρο η πισίνα του σπιτιού του Κασσελάκη στις Σπέτσες», η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει για την πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

υπουργείο πολιτισμού

Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες είναι το επίκεντρο το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα η πισίνα που υπάρχει.

Έλεγχο στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη διενήργησε χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου του 2024, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως διευκρινίζεται: «ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή.

Κασσελάκης για πισίνα στις Σπέτσες: Καμία παρανομία από αρχαιολογικής άποψης

Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει για την πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».

Σύμφωνα με το newsit, το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες είναι πέτρινο με μπλε ξύλινα παράθυρα. Το τεράστιο τζάκι, η εσωτερική ξύλινη σκάλα και το άνετο σαλόνι δεσπόζουν στον χώρο.

Ο Στέφανος Κασσλάκης έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του, πως έχει πολλές μνήμες ως παιδί στο συγκεκριμένο σπίτι, αφού οι γονείς του το αγόρασαν όταν εκείνος ήταν 7 μηνών.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον έλεγχο κλιμακίου το υπ. Πολιτισμού στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

«Ο έλεγχος που διενεργήθηκε χθες στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων δεν εντόπισε κάποια παρανομία από αρχαιολογικής άποψης, καθώς οι διαστάσεις της “πισίνας” ταυτίζονται πλήρως με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1978. Με άλλα λόγια, παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, “άνθρακες ο θησαυρός”», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Είναι βεβαίως κατανοητό ότι “ο έλεγχος συνεχίζεται” και ότι οι “πηγές” του Yπουργείου Πολιτισμού έχουν λάβει εντολή άνωθεν να συντηρούν στη δημοσιότητα ένα εξαρχής κατασκευασμένο θέμα. Πολλώ δε μάλλον, που το αποτέλεσμα της χθεσινής διενεργηθείσας αυτοψίας, δεν ικανοποίησε τις “πηγές” της κυβέρνησης.

Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ποια είναι η μία και μοναδική αυθεντική “πηγή” της καθημερινής πλέον επιχείρησης τοξικότητας στην πολιτική ζωή της χώρας: ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν αναλογιστεί κανείς πόση λάσπη και συκοφαντία εκτόξευσε στην πορεία του από το 41% στο 28%, αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί τώρα που η πτώση επιταχύνεται οδηγώντας στην πλήρη πολιτική απαξίωση της κυβέρνησής του.

Σε κάθε περίπτωση:

1) Χαιρετίζουμε την ταχύτητα του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν το «επιτελικό» κράτος είχε επιδείξει ανάλογες ταχύτητες και στην αντιμετώπιση των καταστροφών, θα είχε σωθεί η Αττική. Επίσης, ευελπιστούμε η κα Μενδώνη να έχει επιδείξει ανάλογο ζήλο και να έχει στείλει την Αρχαιολογική Υπηρεσία για αυτοψία και στο σπίτι της συμβούλου της, κας Παναγιωταρέα, στην Πλάκα.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μητέρας του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ, πώς έγινε η τραγωδία ΒΙΝΤΕΟ

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία, πάνω από 31.000 κεραυνοί τη Δευτέρα, η πρόγνωση της Τρίτης για την Πάτρα

Πανώλη αιγοπροβάτων: Παραμένει στο «κόκκινο» η Δυτ. Ελλάδα, έως πότε η καραντίνα στις μετακινήσεις ζώων

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International στους αγνοούμενους

Χαλκιδική: Συναγερμός για 8χρονο που υπέστη ανακοπή και πήγε να πνιγεί σε παραλία, πώς τον έσωσαν