Έφυγε πλήρης ημερών η Χρυσάνθη Μητρέλη αφήνοντας το αποτύπωμά της στην κοινωνία

Η Χρυσάνθη Μητρέλη άφησε το αποτύπωμά της στην κοινωνία

Μητρέλη

Η κυρία που της πρέπει κάθε τιμή για τους υπέρτατους ρόλους της συζύγου, της μητέρας, της γιαγιάς και της καλής Χριστιανής εγκατέλειψε χθες τα εγκόσμια πλήρης ημερών.

Τα χριστιανά και ήσυχα τέλη της ζωής της 96χρονης Χρυσάνθης Μητρέλη συντελέσθηκαν ανάμεσα στους οικείους της, που θα την αποχαιρετήσουν σήμερα στις 11 το πρωί στην Αγία Βαρβάρα Ερυμάνθου, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του αείμνηστου ναυτικού πράκτορα Χρήστου Μητρέλη και μητέρα του επίσης ναυτικού πράκτορα και γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα Δημήτρη Μητρέλη.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του βίου της η Χρυσάνθη Μητρέλη αποτέλεσε τον στυλοβάτη της οικογένειάς της, διαπνεόμενη από αρχές που σπανίζουν στις μέρες μας.

Η γλυκύτητα του χαρακτήρα της, η ανεξικακία της, το έντονο κοινωνικό της αποτύπωμα και η προσήλωση στον παραδοσιακό και χριστιανικό τρόπο ζωής ήταν η πυξίδα της, που καθόρισε τον διακριτικό τρόπο της παρουσίας της δίπλα στους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι λάτρεψαν τη στωικότητα, τη σωφροσύνη της και το «βελούδινο» μακρύ πέρασμά της από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Η εκλιπούσα ευτύχισε στις τελευταίες στιγμές της να έχει κοντά της τον πολυαγαπημένο της γιο Δημήτρη, την αξιαγάπητη σύζυγό του Αγγελική Σιακκή και τα εγγόνια Χρήστο και Κρίστυ που ήταν όλη της η ζωή.

Η «Πελοπόννησος» και ο υπογράφων, που άντλησε διδάγματα από τις σπάνιες αρετές της συζύγου και μάνας-υπόδειγμα, απευθύνουν τα πιο θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της.