Πάτρα: Προς Οκτώβριο η μετακόμιση της ΔΕΥΑΠ, ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο της Αχαΐκής

Το κτίριο αποκτήθηκε το 2021 έναντι 1.710.000 ευρώ

ΔΕΥΑΠ

Το 2021 η ΔΕΥΑΠ αγόρασε το κτίριο όπου στεγαζόταν η Αχαϊκή Τράπεζα στον Γλαύκο, στοχεύοντας να μετακομίσουν οι υπηρεσίες στο κτίριο. Μετά από τρία χρόνια διαδικασιών και προετοιμασιών, φαίνεται πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρωθεί η μετακόμιση.

Οπως είχε γράψει η «Π» από την άνοιξη, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα η μεταφορά των υπηρεσιών υπολογιζόταν να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του Αυγούστου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» θα υπάρξει μια μικρή χρονική μετάθεση στη μετακόμιση. Δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης στην εκτέλεση των εργασιών και με βάση το νέο πλάνο, μέσα στον Οκτώβριο σχεδιάζεται να γίνει η μετακίνηση της ΔΕΥΑΠ στο νέο της κτίριο.

Μάλιστα, ο Δήμος επιθυμεί να αξιοποιήσει κι άλλα κτίρια που βρίσκονται ανάμεσα στις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου και το κτίριο της Αχαϊκής με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο για την ώρα να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Πάντως, στο κτίριο που στεγαζόταν η Αχαϊκή, έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες ορισμένες εργασίες, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης παρουσιάστηκαν λογικές φθορές σε αίθριο τμήμα. Τα προβλήματα αφορούν κολώνες και άλλα σημεία τοίχων.

Οι εργασίες επιδιόρθωσης που απαιτούνται έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε καλό δρόμο, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα. Μόλις συμβεί αυτό, τότε οι εργαζόμενοι θα αποχαιρετήσουν τα σημερινά τους γραφεία που βρίσκονται στην Ακτή Δυμαίων και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το κτίριο αποκτήθηκε το 2021 έναντι 1.710.000 ευρώ. Είχε δοθεί εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες, ενώ από τα χρήματα που θα καταβάλλονταν, το 1,04 εκατ. ευρώ θα δινόταν στην υπό ειδική εκκαθάριση Αχαϊκή Τράπεζα και τα υπόλοιπα 664.000 ευρώ στην εταιρεία «Ακίνητα Πάτρας ΑΕ».

Το κτίριο αποτελείται από δεκάδες γραφεία σε δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας άνω των 5.000τ.μ., ενώ η πέριξ έκταση εκτείνεται στα περίπου 3 στρέμματα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος στάθμευσης για τις ανάγκες των εργαζομένων και των πελατών της ΔΕΥΑΠ. H εξαγορά έγινε σε μια συμφέρουσα τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκτιμάται αρκετά παραπάνω από τη συμφωνηθείσα τιμή πώλησής του, και συγκεκριμένα στα 2.090.000 ευρώ. Εκεί όπου στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΠ, αναμένεται να μεταφερθούν οι υπηρεσίες Πολιτισμού.
ΑΠ.ΑΝ.