Ναυάγιο στη Σικελία: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες για τους αγνοούμενους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με ειδικά τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα συνεχίζονται οι έρευνες.

Σικελία - ναυάγιο

Τρίτη μέρα για τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο πολυτελές γιοτ που βυθίστηκε στη Σικελία.

Το σκάφος βρίσκεται βυθισμένο στο πλάι στον πυθμένα της θάλασσας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή.

Με ειδικά τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα συνεχίζονται οι έρευνες

Οι ειδικοί, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, θα χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο γιοτ. Τα οχήματα αυτά είναι σε θέση να λειτουργούν στο βυθό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους δύτες και τους διασώστες.

Ναυάγιο - Σικελία

Χθες, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής Τύπου της Πυροσβεστικής, ότι οι δύτες μπορούν να περάσουν μόνο 12 λεπτά κάτω από το νερό, δεδομένου ότι το βυθισμένο γιοτ Bayesian βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων. Κι αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν στο σκάφος, έχουν μόνο 10 λεπτά για να ερευνήσουν το ναυάγιο.

Προτεραιότητα των δυτών είναι να φτάσουν στις καμπίνες, όπου οι αγνοούμενοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός εκατομμυριούχος Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα, ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ με την σύζυγό του, καθώς και ο δικηγόρος του μεγιστάνα της τεχνολογίας Κρις Μορβίλο με την σύζυγό του μπορεί να κοιμόντουσαν την ώρα της καταιγίδας.

«Έπιπλα και συντρίμμια παρεμποδίζουν το έργο των δυτών»

Όμως, οι δύτες είναι αντιμέτωποι με την ποσότητα των συντριμμιών και των επίπλων στο σκάφος. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εικάζουν πως κάποια από αυτά τα έπιπλα μετακινήθηκαν καθώς το σκάφος αναποδογύρισε, μπλοκάροντας τις πόρτες και εμποδίζοντας τον κόσμο να διαφύγει, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Sky News.

Ναυάγιο - Σικελία

«Πραγματικά παρεμποδίζονται από την ποσότητα των επίπλων, την ποσότητα των συντριμμιών που βρίσκονται κάτω από το νερό μέσα στο σκάφος. Το γιοτ βρίσκεται επίσης σε μια περίπλοκη θέση. Είναι με κλίση 90 μοιρών. Και πρέπει να δουλέψουν κάτω από πολύ στενές συνθήκες.

Η θεωρία για το πώς βυθίστηκε το σκάφος στα παράλια της Σικελίας

Την ίδια ώρα και ενώ η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν πώς βυθίστηκε το σκάφος στις ακτές της Σικελίας.

 

Ο καπετάνιος θα είναι το κλειδί αυτής της έρευνας,- καθώς και τα ερωτήματα σχετικά με τον σχεδιασμό του σκάφους και τις καιρικές συνθήκες – αλλά ο ίδιος «ήταν σε απίστευτο σοκ» όταν μίλησε χθες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το σκάφος βυθίστηκε εξαιτίας ενός υδροστρόβιλου κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας.

Προσπαθούν όμως να καταλάβουν πώς το σκάφος βυθίστηκε μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, όταν ένα μικρότερο σκάφος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων παρέμεινε άθικτο, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Σύμφωνα με το iefimerida, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι το κύτος και το κεντρικό κατάρτι είναι άθικτα και δεν υπάρχουν ενδείξεις σύγκρουσης.

Η πιο ευρέως αποδεκτή θεωρία είναι ότι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας τεράστια ποσότητα νερού εισήλθε στο σκάφος εξαιτίας ενός φρικτού κύματος από την πρύμνη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα από μια πόρτα που είχε μείνει ανοιχτή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να χάσει αμέσως την ισορροπία του και να βυθιστεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: «Μπαλάκι» ευθυνών για την τραγωδία με θύμα τον 19χρονο στο λούνα παρκ, τι δηλώνει η οικογένειά του ΒΙΝΤΕΟ

Άστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Τετάρτη, έως πού θα φτάσει η θερμοκρασία, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κεφαλονιά: Συναγερμός για φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι του Αργοστολίου

Πύργος: Αποκαταστάθηκε η όραση του 15χρονου που δέχθηκε χτύπημα με σκουπόξυλο

Μπαράκ Ομπάμα: Η χειρονομία του για την «εμμονή» του Τραμπ με τα «μεγέθη» που ξεσήκωσε τους Δημοκρατικούς ΒΙΝΤΕΟ