Πάτρα: Κάθε πότε πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων; – «Ως τις 10 Σεπτεμβρίου ο δεύτερος γύρος»

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κάδους, τόσο τους πράσινους και τους μεταλλικούς, όσο και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που βγάζουν μια έντονη μυρωδιά.

Πάτρα

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ορισμένα σημεία της πόλης, η κατάσταση κοντά σε κάδους απορριμμάτων γίνεται ανυπόφορη. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμπολίτες διαμαρτύρονται για έντονη δυσοσμία λόγω των κάδων σκουπιδιών που δεν πλένονται.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που κάθε καλοκαίρι έρχεται στο προσκήνιο στην Πάτρα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κάδους, τόσο τους πράσινους και τους μεταλλικούς, όσο και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που βγάζουν μια έντονη μυρωδιά. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη βέβαια όταν είναι γεμάτοι από απορρίμματα.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο ο Δήμος Πατρέων, αρκεί να θέσει σε λειτουργία τα πλυντικά μηχανήματα των κάδων και να οργανώσει ένα πιο συχνό πρόγραμμα πλυσίματος.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Αναστασίου δίνει απαντήσεις στην «Π», αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστες, καθώς αναδεικνύουν για μία ακόμα φορά την αποψίλωση των υπηρεσιών που δεν επιτρέπει την παραγωγή έργου στον βαθμό που την έχουν ανάγκη οι πολίτες.

«Για να καθαριστούν οι κάδοι απορριμμάτων χρειάζονται οδηγοί-χειριστές του οχήματος που έχει το πλυντήριο κάδων. Στην υπηρεσία μας έχουμε τρεις τέτοιους οδηγούς για όλη την Πάτρα. Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στο 90% του πλυσίματος των κάδων στους πρώην Δήμους (Ρίο, Μεσσάτιδα, Βραχνέικα, Παραλία) και τις επόμενες ημέρες θα εισέλθουμε και στο κέντρο της Πάτρας. Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος καθαρισμών για την πόλη. Εκτιμούμε πως θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς αναμένουμε επιπλέον εργατικά χέρια που προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου» τόνισε στην «Π» ο κ. Αναστασίου.

Ο Δήμος Πατρέων διαθέτει περισσότερους από 5.000 κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 70% έχουν αλλαχθεί μέσα στην τελευταία πενταετία με πιο νέους.

Διαβάστε επίσης:

Αεροδιακομιδές 2024: Ξεπέρασαν ήδη τις 3.000, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών δέχεται περιστατικά από το Ιόνιο

Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη, γιατί είχε αποκλειστεί το λούνα παρκ από πανηγύρι

Πρώην εργαζόμενος άνοιξε πυρ εναντίον καθηγητών στη Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας

Πύργος: Αποκαταστάθηκε η όραση του 15χρονου που δέχθηκε χτύπημα με σκουπόξυλο

Ναυάγιο στη Σικελία: Οι αρχές εξετάζουν σενάριο με ανοιχτά φινιστρίνια